Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OPPO Find 5 Midnight bemutató

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Hardver, szoftver:

A telefon lelke egy 28 nm-en készült Qualcomm APQ8064 Snapdragon chip, ami 4 darab Krait processzormagot tartalmaz, amik pedig 1,5 GHz-en üzemelnek. Ehhez tartozik egy Adreno 320 grafikus vezérlő és 2 GB RAM (alapjáraton kb. 1-1,2 GB a szabad).

A grafikus vezérlő támogatja az OpenGL ES 3.0 szabványt, így akár egy későbbi Android 4.3-as frissítéssel ki is aknázható ennek minden képessége. A ROM mérete ennél a változatnál 32 GB (ebből a szabad pedig 25,2 GB).

Íme, néhány teszteredmény (Android Color ROM 4.1.1 és 4.2.2 eredmények egymás mellett):

Hirdetés

Quadrant Standard: 7561 és 7320 pont
AnTuTu v4 Benchmark: 20.844 és 20.058 pont
Linpack for Android (single): 201.522 MF. / 0,42 s és 221.781 MF. / 0,38 s
Linpack for Android (multi): 537.155 MF. / 0,31 s és 620.089 MF. / 0,27 s
Smartbench 2012 Prod.: 4793 és 5113 pont
Smartbench 2012 Games: 2414 és 2997 pont
BaseMark TAIJI: 24,45 fps és 42,61 fps
NenaMark 2: 47,7 fps és 59,9 fps
Geekbench 3: Single core: 482 és 503 pont, Multi Core: 1199 és 1676 pont
GLBenchmark 2,5 Egypt HD Onscreen: 22 fps és 38 fps
GLBenchmark 2,7 T-Rex HD Onscreen: 11 fps és 15 fps
3DMark: 7920 és8327pont

Az eredményekből leszűrhető, hogy többségében elég szépen gyorsult a telefon, de van ahol csökkentek az eredmények, de ez persze köszönhető a még Béta állapotú romnak is.

Amikor végre eléggé kigyönyörködtem magamat a telefon kézbevétele után eljött az idő, hogy működésre is bírjam a „kicsikét”. Miután az alapbeállítások megtörtének (pl. Gmail fiók), akkor futott ki a számon a második, hú b.meg, ugyanis valami elképesztően szép a kijelzője a készüléknek. Gyönyörű természetes színek jellemzik és kiváló betekintési szög, valamint a fényerő is több, mint elég.

A telefonon alapból az a rendszer volt, amit a Mobilaréna már anno letesztelt, úgyhogy erre külön nem térnék ki. Én erről frissítettem teljesen hivatalosan az úgy nevezett „Project Firefly” ROM-ra, ami később ColorROM lett hivatalosan.

Ez még szintén Android 4.1.1 alapú, viszont már egy ideje elérhető a 4.2.2-re alapuló változat is, amit egyelőre még a kínai teszterek alakítgatják. (Azóta pedig elérhető már a publikus verziója is, ami rengeteg fejlesztést tartalmaz a mostanihoz képest, úgyhogy ennek a telepítését teszt írása folyamán meg is tettem és egymás mellett lesz bemutatva a két ROM.

Elég masszív dizájnbeli eltérés van a két utóbbi rom között, személy szerint nekem mind a kettő tetszik, de később képekben be lesz mutatva egymás mellett a kettő.

Balra az új felület, jobbra pedig a régebbi látható:

A régi és az újfajta rom között ég és föld a különbség, mind funkcionalitásban, mind felhasználói élményben. Valamint olyan újdonságokat hozott az OPPO saját Launcher programja, amit más gyártók is megirigyelhetnének.

Itt-ott azért kisebb bugok akadnak benne, meg esetleg az úgy nevezett microlag, de a gyártó dicséretére váljon az a jó tulajdonságuk, hogy havonta frissítik a romot OTA frissítések formájában és nem csak a bugok javításáról van szó, hanem mindig hozzá adnak valami újat vagy valami extrát, és persze a márka köré épült szorgos felhasználóbázis segíti őket a munkájukban.

De akár írhattam volna ide még a Xiaomi és Meizu párost, ahol hasonlóan működnek a frissítések. Ez az a szint, amiről a nagyobb gyártóknak példát kéne venniük.

Most nézzük azt, hogy mi van a telefonon alapból rajta (Color rom 4.1.1):

My Facebook, Sound Recorder, Flashlight, Compass, Downloads, OTA, Calculator, Notes, Lock Now, NearMe Cloud, Kingsoft Office stb.

Aztán az óta a továbbiakkal bővült a lista (Color rom 4.2.2):

Dolby alkalmazás (elég jó és részletes beállításokkal, hasonló, mint PC-n a Dolby Home Theater v2 vagy v4), Backup, O-Cloud, Power Management, Data Monitor, Virus Detection, Data Saving, Guest Mode, Holiday Mode, Premission Monitor stb.

Ezen kívül az interkontinentális változatban alapból megtalálhatóak a következő Google alkalmazások: Play Store, YouTube, Maps, Gmail, Play Music, Chrome stb.

Aztán van még egy időjárás előrejelző programunk, ami a cég saját fejlesztése és így elég igényesen meg van animálva.

További újdonság még az, hogy ha a képernyő tetejéről számítva balra húzzuk le az értesítési sávot, akkor amolyan rajzokat lehet firkálni a rendszerbe, amikhez gyors funkciókat lehet hozzáadni. Például, ha rajzolok egy szívet, akkor egyből tárcsázza a barátnőmet. :D

A telefonon alapból nem volt játék, de azóta rátettem egy párat a jobbak közül és ezek pedig a következők voltak (mindegyik hiba és akadás nélkül futott): NFS MW, M.A.C.E, Real Racing 3, Temple Run 2, Best Park, Riptide GP2, GTA VC, POP SnF, Pacific Rim, Hero Of Many, Plants vs Zombies 2, Dead Trigger 2 stb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Aviate Launcher HUN

  Az Aviate földrajzi helyzettől függő információkat jelenít meg az androidos telefonok főképernyőjén.

 • HUAWEI Ascend G700

  Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

 • Alcatel One Touch S'Pop

  Mire képes ma egy egymagos MTK-procis olcsóság? Ugyan nem csak telefonálni, de sokkal többre ne számíts.

 • K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

  Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.