2019. december 14., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

OpenWRT egy WR842ND-re

A rózsaszín felhő hamar elszállt, mert az alap firmware-rel max. 2 MB/s-mal másolt lemezre és akadozott.

[ ÚJ TESZT ]

A Wifi beállítása

A Wifi beállítása
Az Állapot főmenüre kattintva visszajutunk a kezdőoldalra, ahol infókat kapunk a rendszerről. Itt picit lefele görgetve jutunk el a Vezetéknélküli részhez.

Alapértelmezetten OpenWrt a rádiós hálózat neve, ami itt egyben egy link is. Rákattintva előhozható a Wifi beállító oldal. (Ugyanide jutunk a Hálózatok főmenü Wifi almenüjére kattintva.)

Itt értelemszerűen kitöltjük az adatokat.

SSID:Ez lesz hálózat neve
Mód: Itt sokféle lehetőség közül választhatunk. Nem ismerem/értem mindegyiket. Szóval, itt kéretik fenntartásokkal fogadni a leírásokat. (Szívesen veszem a pontosításokat, megerősítéseket.)

- Hozzáférési pont
A leggyakrabban használt üzemmód. Erre a Wifi kapcsolatra csatlakoztatott eszköz részévé válik a hálózatunknak, és eléri az internetet.

- Ügyfél
Egy már működő Wifi hálózatra tudunk csatlakozni úgy, hogy routerre kötött kliensek nem látják a másik hálózat gépeit, NAT-tal érik el a másik hálózatot. Magyarul: a szomszéd Wifi hálójára kapcsolódva lesz internetelérésünk. Mivel maszkolt kapcsolat lesz a két hálózat között, nem érjük el a szomszéd hálójának gépeit, és fordítva. A szomszéd sem lát semmit a mi hálózatunkból.

forrás:OpenWrt Wiki

Megfelelő (statikus) route-olással láthatóvá, átjárhatóvá tehető a két hálózat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.