2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

OpenWRT egy WR842ND-re

A rózsaszín felhő hamar elszállt, mert az alap firmware-rel max. 2 MB/s-mal másolt lemezre és akadozott.

[ ÚJ TESZT ]

A két hálózat, HT mód, országkód

- Hozzáférési pont (WDS)
Egy olyan "mester" Wifi hálót hoz létre, amire Ügyfél(WDS)-ként lehet csatlakozni. Olyan transzparens hálózatot hozhatunk létre, ahol "nem látszik", hogy a kér router wifin van összekapcsolva. Pl. mindenféle fúrás-faragás nélkül kapcsolhatunk össze két hálózatot, legyen az a másik emeleten, vagy a szomszéd épületben.

- Ügyfél(WDS)
A WDS hálózat "mester" eszközére kapcsolódik. A BSSID mezőben kell megadni a "mester" eszköz MAC címét.

forrás:OpenWrt Wiki

Ne felejtsük el a Vezetéknélküli biztonság fülön beállítani a titkosítást. Ajánlott a WPA2-PSK titkosítást használni, egy elég bonyolult jelszóval. Ezután se kattintsunk az Engedélyezés gombra. Még 1-2 beállítás hátravan. Ezeket a Haladó beállítások fülön találjuk.

- HT mód
Alapértelmezetten 20 MHz, vagyis 1 csatornát használ az átvitelhez. A 40 MHz-es opciót az n szabvány biztosítja. Ezzel egy szomszédos csatornát is bevonhatunk a kapcsolatba. Mivel a 2,4 GHz-es sáv alapból zsúfolt, és kevés csatornát tartalmaz ( azokat is elég közel egymáshoz), több bajt okoz, mint hasznot, ha bekapcsoljuk. Viszont ha a routerünk már 2 sávos, ismeri az 5 GHz-es sávot, érdemes bekapcsolni. A 842 nem 2 sávos, így ez maradjon 20 MHz-es beállításon.

- Országkód
Itt válasszuk azt az országot, ahol az eszközt használjuk. Erre azért van szükség, mert országonként eltérő, hogy hány csatorna (frekvencia) használata engedélyezett. Európában megengedett a 12-es, 13-as csatorna használata is, míg pl. Észak-Amerikában tilos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.