2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Öngyilkos merénylők

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lassan 1 éve, hogy nem utaztam vonaton, de tegnap rákényszerültem. A Szombathely - Hatvan...

[ ÚJ TESZT ]

Lassan 1 éve, hogy nem utaztam vonaton, de tegnap rákényszerültem. A Szombathely - Hatvan útvonalat szerettem volna megtenni, ami végül 8 óra alatt sikerült is.

Sárvár, 14.40 óra: Öngyilkos sárvárnál. Hát ez nagyon f@sza, minden vágyam ez volt, hogy egy idióta miatt a vonaton üldögéljek +1 órát... Semmi baj, legalább veszek magamnak valami kaját, ma még úgysem volt időm étkezni. A vasútállomáson a nagy választék miatt citromos nápolyit és kit 0.5 L-es szénsavmentes ásványvizet vásárolok. Figyelem, ez lesz az egésznapi kajám, és még nem tudom mi vár rám ezen a napon.

Várunk.

Vonat közel egy órás késéssel indul. Elindulunk, minden szép és jó, aztán Győr-Szabadhegynél valamiért nem indulunk tovább. Jön a kalauz és elregéli, hogy megint elcsaptak egy öngyilkost a síneken. Hát ezt nem hiszem el, és nem is péntek 13 van, hanem csütörtök 12, mi lesz holnap, halomba fekszenek majd a síneken az emberek?

Mindenki leszáll a vonatról. Kalauz balra el, jön vissza, mondja, hogy vonatpótló autóbuszok jönnek, hogy elvigyék az utasokat.

Már várt ott egy busz, de a sofőr azt mondta, hogy ameddig neki nem szól a főnöke, addig senki sehova.

Várunk.

Hangosbemondó bemondja, hogy vonatpótló autóbuszokat küldenek.

Várunk.

Jön egy busz, kismillió embert hoz a győri vasútállomásról. A sofőr nem enged fel senkit, mert neki nem mondták, hogy vissza is kellene mennie a Győr-Szabadhegyen most már 40 perce várakozó utasokkal. Sofőr busszal balra el, 100 m távolságban leparkol.

Várunk.

Hangosbemondó bemondja, hogy fel lehet szállni a vasútállomásnál várakozó buszokra. Mindenki boldog, megindulunk a legközelebbi buszhoz, sofőr mondja, hogy a győri vasútállomásra megy.

Mindenki felszáll, aki Győrbe szeretne menni. Jön a másik busz sofőrje, és leáll vitatkozni, a mi buszunk sofőrjével, hogy neki mondta a "Zsolti", hogy vigye az embereket Győrbe a mi sofőrünknek meg Győr-Gyárvárosba kellene mennie. Ezen el is vitatkoznak bő 10 percig, minden utas nagyon örül, hogy itt vagyunk a buszon, a két idióta meg azon vitatkozik, hogy ki hova menjen. A másik - üres - busz sofőrje arra hivatkozik, hogy ( és most idézem ) "Le fog baszni a Zsolti!". Hát ki nem sz@rja le, menjünk már a pics@ba.

Megegyeznek, hogy felhívják a Zsoltit. Fel is hívják a Zsoltit. Sikeresen megbeszélik a Zsoltival, hogy akkor mégiscsak ezzel a busszal megyünk Győrbe. Király! Nem tudom ki az a Zsolti, de üdvözlöm, és kérném, hogy a mi kis kopasz sofőrünket dícsérje meg, a másikat meg jól b@ssza le.

Elindulunk.

Próbálunk ráfordulni arra az útra, amelyet a vasúti sínek kereszteznek, de sorompó van. Nem értem, ha egyszer nem járnak a vonatok, akkor miért van sorompó? 17.30 (kb.) Megjegyzem, ha a bolond sofőr nem jön oda okoskodni, hogy őt leb@ssza a Zsolti, akkor nem futunk bele ebbe a sorompóba, és talán lett volna időm valami kaja után nézni Győrben.

Várunk.

Kb. 10 perc után 1 darab mozdony halad el a sineken. Nem tudom, hogy jelent-e valamit, de én nem láttam rajta húscafatokat. Pirosról fehérre vált a szemafor, királyság, mehetünk. Megjegyzem Győrből Pestre a mai utolsó busz kb. ebben az időben indult el, szóval más tömegközlekedési lehetőség nem lévén marad a vonat.

18.00 körül érkezünk meg a győri vasútállomásra, a következő vonat ami Budapestre megy 18.31-kor indul, és amit még tudni kell róla, hogy személy vonat, tehát "minden állomáson és megállóhelyen megáll", ami annyit tesz, hogy Győrtől Budapest-Déli pályaudvarig (a Délit nem beleértve ) 22 megállója van. 2 óra 2 perc alatt teszi meg a 131 km-es távolságot.

A vonat maga nagyon pöpec, kár, hogy 10 perces késéssel indul a késve érkező Intercity miatt. És az is kár, hogy ezt nem mondja senki.

"Ülünk a vonaton ülünk a vonaton
Ülünk a vonaton és kész"

Déli pályaudvar, van kb. 20-25 percem átérni a Keletibe. Irány a metró, ellenőr... Keleti pályaudvar, ellenőr... Biztos párzási időszak van, vagy ilyesmi.

Mint ahogy azt már említettem, nem mostanában utaztam vonaton és ebből kifolyólag a metrót sem sűrűn használtam az utóbbi 1 évben, szóval kicsit meglepődtem, amikor szembesültem azzal, hogy átépítették a metrófeljárót, illetve, hogy arra amerre régebben el lehetett jutni a metrótól a Keletiig, le van zárva, csak néhány hajléktalan vette azt birtokába, őket meg inkább nem zaklatom, hogy most mégis merre kellene mennem. Körülnézek, meglátom a Keleti épületét, nagyon jó, visszafgordulok, lépcsőn fel, be a Keletibe. Tábla nézés, nagyon király a legtávolabbi peronról indul a vonatom, a 13-asról, miért is indulna közelebbről. Sietnék, mert az indulásig kemény 2 percem van de a cipőfűzöm kioldódott, erős filózás:

1.) megállok, megkötöm a cipőfűzőm, ezzel időt vesztek viszont akkor tudok futni, amivel esetleg betudom hozni a a cipőfűzős-kötős manőverrel elvesztegetett másodperceket.

2.) nem állok, meg, nem kötöm meg, viszont nem is veszítek időt, de nem tudok futni, mert he megpróbálom akkorát fogok esni, mint az állat.

A 2-es lehetőséget választom, mert a mai napra már elegem van, semmi kedvem futni ( máskor sincs, de ma aztán rendkívüli ellenszenvet érzek a futás iránt ).

Elérem a vonatot, amellyel most már meg tudom tenni a maradék 67 km-et.

Összegezném: 14.22-kor elindultam Szombathelyről - Hatvanba az út rendesen 5 óra 32 percet vesz igénybe, tehát este 8 körül Hatvanban kellett volna lennem ( szerintem ez csak álom, és valami idióta fejéből pattant ki, aki soha nem ült még vonaton, de ezt hagyjuk).

Viszont sikerült Frederick Forsyth - Az Afgán című könyvét elejétől a végéig elolvasnom, köszönöm szépen.

Szóval az este 8 körüli érkezés eltolódott 2 órával, így este 10-re érkeztem meg Hatvanba, mindezt azért mert két idióta nem tudta valami a társadalomra humánusabb módon megöngyilkolni magát, nem akarok ötleteket adni, de ezt lehetne, valami kevésbé forgalmasabb helyen is csinálni, fa, gázcső, meg ilyenek szép számmal előfordulnak mindenfelé, hagyjuk a vonatokat közlekedni. Maguktól is tudnak késni, nem kell nekik segíteni.

Valaki, aki ért a valószínűség számításhoz megírhatná, hogy mekkora az esélye annak, hogy pont azon a vonalon, pont azon a napon és időben, amelyiken 1 év után megpróbáltam eljutni A pontból B pontba két öngyilkos merénylő próbál megakadályozni tervem megvalósításában.

Kelt, az úr 2008. évének június havának 13. napján, mely pont péntekre esett.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.