2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

A summer in the USA…

3 hónap, rengeteg új barát, kalandok sokasága és egy feledhetetlen nyár áll a hátam mögött…

[ ÚJ TESZT ]

Napi rutin és egyebek…

Mint említettem ez a tábor hosszabb időre szerződtettet minket, a legtöbb tábor 9 hétig tart, a nálunk a minimum időtartam az 12 hetes volt, de visszatérőknek van 15 hetes munkavállalásra is lehetőségük. Én egy mexikói srác helyett „ugrottam be”, ő a legutolsó pillanatban mondhatta le, ezért személy szerint én 1 héttel kevesebbet dolgoztam, mint a többiek. Emiatt kiestem az első heti „bemelegítésből”, ahol cheerleader-ek voltak a 3 napig vendégeink. A konyhai hierarchia a következő képen alakult: Paul volt a konyhafőnök, ő felelt mindenért a konyhában, és csinálta a napi beosztást. Ő, illetve felesége Lora, (orosz származású, szintén dolgozni jött ki pár éve, aztán házasság lett belőle :) ) besegítettek, ha kellett, aztán ott volt még Jerry, a gazdasági igazgató, és közvetlenül alájuk voltak a beosztva a kapitányok, akik megcsinálták a kisebb beosztásokat, illetve adták ki a még elvégezendő feladatokat. Előbbihez annyit, hogy tiszta legyen a kép: a napi beosztáson szerepelt, hogy ki hova van beosztva (mosogató, előkészítő, felszolgálás illetve szabadnap). Viszont a kapitányok döntötték el, hogy terítésnél ki mit csinál a felszolgálók közül (evőeszköz, tányér, szalvéta, ital, stb.). A konyhán összesen 29-en dolgoztunk, ebből 18-an voltunk magyar ajkúak. A statisztikát tovább folytatva, 14 : 4 volt a lányok, fiúk aránya. Khmmm... :))) Heti váltásban 5 kapitány dolgozott, ebből szintén mi vettük ki az oroszlánrészünket, ugyanis az 5-ből négy szintén magyar ajkú volt.

Jelmagyarázat: BS - pékség; C - kapitány; D - mosogató; K- konyha; S/B - salátabár; e - early : azaz korábban kellett menni; 1-10 - szektor

Ez elég könnyű reggeli műszak volt (early), alig volt raklap, amit el kellett pakolni.

Salátabár a reggelihez

Müzli minden mennyiségben...

Toronyépítés poharakból...:)

A látszat ellenére nem volt annyira finom...

Dishwash egy átlagos este...

Ez is rendszeres látvány volt a mosogatóban...

A gyerekek 6 hétig voltak nálunk, (a gyerekfelügyelőkkel együtt kb. 850-en voltak) ekkor volt a legnagyobb felhajtás, ugyanis nem önkiszolgáló rendszerrel működött a dolog, hanem mi terítettünk meg nekik, és takarítottuk el az előző csoport után a romokat. Erre jött még rá az „S/S” ahol a tábor fejesei ebédeltek, illetve a „Birthday Room” ahová a születésnapos gyerekek és asztaluk kerültek.
A staff 7.15-re ment reggelizni, 11.35-re ebédelni, és 17.00-ra vacsorázni. A gyerekek reggelizni jöttek 8.15-re vagy 9.00-re, ebéd számukra 12.35-kor vagy 13.25-kor volt, vacsorázni pedig 18.00-ra vagy 19.00-ra érkeztek. Végezni meg hát, mikor hogy, de ettől függetlenül sikerült megbolondítani a vezetésnek a napi programunkat néhányszor, a Late Wake up!-al, a Cook-out-tal, és ezen felül az eső is beleszólt párszor a munkaidőnkbe… Változást ebben a munkarendben csak a cheerleader-ek érkezése jelentett, (900-950 fő) akkor minden étkezésünket átrakták a munkaidőnk végére, ami nem volt egy kellemes dolog…

Életképek I.

Életképek II.

Életképek III.

Életképek IV.

Előtérben Papi,- mexikói főszakács,- háttérben Paul a boss, egy "Cook out"-on...

Ezen kívül már csak 2 fontosabb esemény volt, amit meg szeretnék említeni:

- „National evening”: ez esetben a staff javasolhat a saját hazájára jellemző ételt vacsorára, illetve egy plusz alátétként egy A3-es lapon rajta volt az ország térképe pár jellemző adattal. A vacsora előtt bemutatkozik az adott országból érkező személyzet, és pár szó illetve általunk összeállított zenével kívántunk jó étvágyat a gyerekeknek.

- „Parents day”: a gyerekek által a camp-ben töltött idő harmadik hétében, szombaton, a szülők meglátogathatják a táborozó csemetéiket. E napon ebédre, - amit a szabadban tartottunk,- ők is hivatalosak, és az igazat megvallva ilyenkor menü is fel van rendesen turbózva. Szerintem elég, ha annyit mondok, hogy erre a napra külön hűtőkamion volt felállítva, ahonnan csak a salátát és egyéb hűtést igénylő dolgokat hordtuk folyamatosan.

Készülődés a Parent's Day-re... Háttérben a hűtőkamion..

Egy teljesen megterített asztal...

sült krumpli, hot-dog, hamburger...

...hozzájuk a saláták...

...és a gyümölcstál.

persze a sütemény sem maradhatott ki.

Összességében a munkánkról elmondható volt az, hogy bár néha hibáztunk, és elég sokat ökörködtünk, a vezetés nagyon meg volt elégedve, főként a "Parents Day"-en nyújtott teljesítményünkkel.

a magyar staff (konyhások, takarítok együtt) a magyar esten...

Ami még idetartozik, az a mosás és a szabadidő eltöltése. Mosásról annyit kell tudni, hogy inkább szagtalanításnak lehet hívni, mintsem mosásnak, a szennyest 3-4 fő kapacitású zsákokban kellett gyűjteni, és vasárnap volt a „mosás” napja. Kivétel ez alól a tábor által adott munkáspóló volt, azokat bármikor felvihettük cserére.

A szabadidőnk nagy részét a staff lounge-ban töltöttük, itt volt pár kanapé, telefon, wifi, 2 tv és egy dvd lejátszó, és nem utolsó sorban 4 db MAC mini. Az épület másik felében pedig egy konditerem volt, amit sűrűn látogattunk munkaidő után. Ezen kívül néha tudtuk használni a medencét, esetleg úszhattunk a tóban, vagy kajakozhattunk. Munkaidő vége után szabad volt a pálya, de hajnali fél egyre legkésőbb vissza kellett érni a táborba… Viszont a legközelebbi kocsma is kb. 30 percnyi sétára volt oda, visszafelé meg ugye még több… :D A távolságok miatt városban csak akkor jártunk, ha a tábor által szervezett programon vettünk részt, ami lehetett vásárlás a helyi Walmart-ban, bowling, vagy mozi. Illetve egy alkalommal a szabadnapunkon a tábor bevitt minket New York-ba, ahol azt csináltunk a rendelkezésre álló időnkben, amit akartunk.

Scranton központja

High School szintén Scranton-ban

Találós kérdés: Mi hiányzik a képről?

A méretek azért néha megdöbbentőek voltak..

Egy apró megnyilvánulása az eltérő gondolkodásmódnak...

Nem tévedés... Ez a leszállásjelző.

Pálinka hiányában kint ez volt a "nemzeti" ital... ;)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • USA keleti part

    Négy hetet töltöttem el a keleti parton - munkával, de szerencsére mellette néhány nap pihenés is jutott.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.