2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Onda oBook 20 Plus Tablet PC – párban jár

A kisméretű 2 az 1-ben gép Windows 10-et és Androidot is futtat, így teljes értékű számítógépként is használható.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

A 2-in-1 gépeket kijelző méret nagysága szerint notebookként, vagy kisebb képátló esetén tabletként lehet használni. Az ideális táblagép legfeljebb 10 colos, az ideális notebook pedig 13-15,6 colos.
Az Onda OBook 20 Plus 10,1 colos kijelzővel rendelkezik, így a táblagépekhez áll közelebb, de gyártó ígérete szerint akkor sem lesz hiányérzetünk, ha notebook üzemmódban tevékenykedünk.

A készülék elsősorban tablet, ezért az ismerkedést billentyűzet nélkül kezdtem meg.
Az OBook 254 x 168 x 8 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, súlya pedig 560 gramm, vagyis kategóriájában egy teljesen átlagos méretű eszközről beszélünk.

Az anyaghasználat közepes, elöl üveg, oldalt műanyag borítással találkozunk. A nem eltávolítható fém hátlap felső részén egy 13 milliméteres plasztik betétet helyeztek el, elkerülvén a Wifi antenna leárnyékolását.

Az előlap nagy részét a kijelző teszi ki. Fent a középvonaltól kissé jobbra tolva egy 2 megapixeles frontkamera balra tőle egy zöld és piros színben világító értesítési LED helyezkedik el. Jobb oldalt egy Windows jelet találunk, ami kapacitív gomb is egyben. A kijelzőt körbefogó káva pont annyira vastag, hogy két kézzel tartva még ne érintsük meg a kijelzőt.

Fent találjuk a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat, amik kissé lötyögnek, de ez nem annyira zavaró, a működést nem befolyásolja.

A táblagép jobb oldalán található a mono hangszóró, alatta töltő jack port, micro HDMI, micro USB és a 3.5 mm-es jack aljzat zárja a sort.

A tablet aljára került a mágneses billentyűzet dokkoló port, amivel tulajdonképpen notebookká alakítható a masina, valamint a microSD kártyahely is itt kapott helyet.

A készülék bal oldalára nem került semmi, esetleg egy plusz USB port elhelyezésével feldobhatták volna ezt a részt is.

Már csak a hátlap maradt hátra, de itt nincs is túlzottan sok minden, a gyártó és a típus megjelölésen kívül még némi felirat látható még.

A megjelenítő 10,1 hüvelykes képátló mellett 1920 x 1080 pixeles felbontással büszkélkedhet, ami 224 képpontot jelent hüvelykenként. A 16:9-es képarányú IPS panelen megjelenített tartalom éles, minden betű tökéletesen olvasható, sem az Android, sem pedig a Windows rendszernél nem túl kicsik a karakterek. A betekintési szögek, az érzékenység, és a fényerő is rendben van.

A gömbölyded szélek miatt kényelmesen illeszkedik a tenyérbe a kütyü, nincsenek összeillesztési hibák, masszív kis szerkezet.
Természetesen, mivel 2-in-1 gépről van szó, a konstrukció érdekességét az adja, hogy a monitor önmagában, a billentyűzet nélkül is használható – táblagépként.

A dokkoló elsődleges feladata az, hogy a gépelést és a Windows kezelését megkönnyítendő, gombokat és touchpadet nyújtson.
A két részt mágnes tartja össze, és a kialakításból adódóan a dokkoló akkor sem esik le, ha a kijelzőt megfogva emeljük fel a szerkezetet. A mágnesek nemcsak nyitott, hanem zárt állapotban is összetartják a két részt, így ha akarjuk, az összecsukhatóság szempontjából tényleg kvázi notebookként lehet használni a gépet. Található még egy plusz USB portot a billentyűzet jobb oldalán.
A dokkolóval együtt a vastagság a duplájára nő, a tömeg pedig 1160 grammra változik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.