2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Onda oBook 20 Plus Tablet PC – párban jár

A kisméretű 2 az 1-ben gép Windows 10-et és Androidot is futtat, így teljes értékű számítógépként is használható.

[ ÚJ TESZT ]

Felhasználói élmény, multimédia, összegzés

Az Onda oBook 20 Plus Android platformon táblagépként remekül használható. A stock droidnak ez a hardver több mint elegendő, igazából nincs is mibe belekötni.
A menürendszer gyors, nem akadozik, reccenés nélkül folyamatosan fut minden, kiváló a szoftver sebessége, élmény használni.
Nem változik a helyzet billentyűzet és egér csatlakoztatása után sem, bár kétségen kívül érdekes androidos gépet nem csak a szokott érintős felületen használni.

Az ablakos rendszer alatt már nem annyira virgonc a technika. Egy átlagos konzumer laptophoz szokott felhasználónak nem zavaró, de például a Core i5+SSD kombóval szerelt gépemhez hasonlítva azért már érződik a teljesítmény hiány. Alapesetben gyors a rendszer, azonban ha egyszerre több programot futtatunk, sok ablak meg van nyitva, akkor már be tud lassulni az oBook 20 Plus.

A WiFi modem 802.11 b/g/n szabványú, egycsatornás, közepes érzékenységű, támogatja a WiFi Direct és HotSpot funkciókat. Az eszköz WiFi-only, ezért mobilnetezni USB-s modemmel tudunk SIM kártya foglalat híján.

Bluetoothból 4.0 jár A2DP-vel, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel, OTG támogatással (On-The-Go), vagyis külső eszközöket is lehet a mobilhoz csatlakoztatni.
Adott még egy mini HDMI kimenet is, melynek segítségével nagyobb kijelzőhöz tudunk csatlakozni hang és képátvitel céljából, de mivel támogatott az Intel Wireless Display (WiDi) ez megoldható kábel nélkül is.
Szenzorokból accelerometer (gyorsulásmérő) áll rendelkezésre.

Az előlapon található kamera rendben van, videotelefonálásra tökéletes megfelel.
A jobb oldalon lévő mono hangszóró szépen, de nem túl hangosan szól.

Az akkumulátor 6000 milliamperóra kapacitású. A telep energiája 4 órára volt elegendő Windows 10 alól Chrome böngészőből YouTube-on filmet nézni, pendrive-ról pedig 5,5 órára. Android esetében YouTube alkalmazásból 3 illetve 4,5 órányi mozizás volt lehetséges.
A 2,5 Amperes gyári töltővel nagyjából 3 órába telik, hogy 0-ról 100%-ra töltsön a készülék.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Elsősorban egy bőséges erőtartalékkal rendelkező pörgős gyors Android rendszerrel ellátott táblagépet, amely tartalomfogyasztásra, játékra kiválóan használható. Jól működik notebook módban is, de igazi értelme ennek Windows 10 használatakor van.
Némi kompromisszummal akár teljes értékű számítógépként is megállja a helyét. Nem kell kétségbe esnünk, ha nem jutunk az asztali gépünk elé vagy egy nagyobb méretű laptop cipelése körülményes lenne.

A táblagép 174 USA dollár, a billentyűzet 53 USA dollár. Az árban már a szállítási költségek is benne vannak, így 65.000 Ft kifizetése után a miénk lehet az Onda 2-in-1 gépe. Közvetlen rivális talán az ASUS Transformer Book T100HA lehet, de azt 100.000 Ft alatt nem kapjuk meg.

Azóta történt

Előzmények

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.