2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Onda Obook 10: nem minden arany ami fénylik....

Úgy néz ki mint egy Macbook Air, funkcionalitásában pedig az ASUS Transformer Book T100HA-ra akar hasonlítani.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Fél éve vettem egy Chuwi Vi10-nek nevezett 10.6", Windows/Android táblagépet Intel SOC-cal ( Intel Atom Z3736F Bay Trail) a kisebbik fiam születésnapjára. Miközben vártunk rá, remek összefoglaló készült róla itt a Logout-on, az elindulásban sokat segített a cikk és a cikk köré szerveződő aktív közösség. Túl sokat nem nyaggattuk, amolyan utazós gépnek használtuk. 32 GB belső tár egy kicsit szűkösnek bizonyult, Windows 10 + Android telepítés után úgy 10 GB tárhely maradt.

Sajnos ezen az SD kártya sem sokat segített, mivel DDR50-en kapcsolódik, így meglehetősen lassú. Egy külső pendrive valamivel gyorsabbnak bizonyult. ( USB 2.0, de mégis fürgébben indultak róla a programok). A hozzá passzoló mágneses billentyűzet/tok kis laptoppá varázsolta a gépet. Ölben azonban nem lehetett tartani a gépet "laptop" üzemmódban, mivel a tok csak szilárd, sima felületen nyújtott elég támaszt. A tok nem is véd eléggé és sajnos ez okozta a vesztét. Sőt a puha tok és a billentyű gombok erősen karcolják is a képernyőt, tempered glass erősen ajánlott.

Kölcsönadtuk Németországba utazó nagyobbik fiamnak. Hazaúton a táskában megfeszült és az érintő panel megrepedt. Kis laptopként továbbra is használható, de jobb alsó sarkában nem működik az érintőpanel, így táblagépként nem funkcionál. 15-20 USD-ért vehető panel, de a csere nem egyszerű. Lelkiismeret furdalásom volt, hogy tönkretettük... Elhatároztam, veszek egy másikat neki... Korábban a Vi10 "átcsúszott", később 2 telefont viszont lekapcsoltak a VÁM-on, így EU raktárban nézelődtem. Vi10 már kifogyott, Win 10-es táblagépekből egyedül az Onda Obook 10 volt elérhető.


Csinicsajos reklámképet nem tudtam kihagyni :)

Nagyon pofásnak mutatkozott. Szokásomtól eltérően, nem néztem utána részletesen (bár alig volt róla elérhető információ), megvettem. Szerencsére billentyűzet is volt a Gearbest EU raktárban. Rendelés után 3 nappal már ki is szállította a DHL a csomagot. EU üzletből nagyon jó a DHL, de Kínából erősen felejtős, 22 Euro felett már vámoltatnak és az eljárási díj 4750 Ft! ( + áru érték ÁFÁ-ja ), akkor is ha csak egy 25 eurós kütyüt vettél.

A táblagép és a billentyűzet igényesnek nevezhető fehér dobozokban érkeztek. A táblagép dobozában- a készülék mellett- egy 2A-es (USA/kínai) USB adapter, töltő- és mikro USB OTG kábel volt található. Grátisz adtak egy USA->EU adaptert.

Bekapcsolás után indult a Windows 10 végső telepítése/személyre szabása. Szerencsére angol nyelvet már kezdetben ki lehetett választani. (Magyar nyelvi pakk is feltehető később)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.