2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Olight i3 "AAA" elemlámpa ismertető

A teljesítmény 2012-ben jónak, korszerűnek számít, 20 dolláros árával pedig nem szállt el a gyártó.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, csomagolás

Napjainkban lélegzetelállítóan gyorsan fejlődik a "Light Emitting Diode" technológia, rövidebb nevén LED, vagy - ha úgy tetszik - magyarul fénykibocsátó dióda. Az első, látható fénysugárzási tartományban működő LED-et egy Nick Holonyak nevű úriember fejlesztette ki 1962-ben.
Ettől az időponttól számítva egészen 1994-ig kellett várnunk ahhoz, hogy a LED-technológia elérje azt a fejlettségi szintet, ahol már komolyan el lehet azon gondolkodni, hogy kiváltsuk vele a hagyományos elemlámpaizzóinkat. Ekkor jelent meg ugyanis az első nagy fényerejű (6800 kelvin színhőmérsékletű, mely tónusában közelebb állt a kék színhez, mint a manapság elterjedt meleg fehér LED-ek színe) fénykibocsátó dióda a Nichia nevű - egyébként a mai napig működő - cégtől.

Ahhoz, hogy eljussunk az átlagemberek számára is alternatívát nyújtó, olcsóbb árfekvésű LED-del szerelt elemlámpákig, egészen az ezredfordulóig kellett várnunk. Ekkor álltak át a nagyobb, LED világítástechnikával foglalkozó cégek szilícium-wafer használatára a korábbi, több nagyságrenddel költségesebb, mesterséges zafíralapú waferről.

Ennyi talán elég is a múltból, koncentráljunk most már a jelen bemutató alanyául szolgáló kis zseblámpára, az Olight i3-ra.

Csomagolás

Amint látható, az i3 műanyag "clamshell" csomagolóanyagban került a boltok polcaira.

A csomagolás hátoldalába rejtve találunk egy kisméretű imbuszkulcsot is, ez segít levenni az i3 csíptetőjét, ha esetleg nincs szükségünk rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.