2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Okosítsuk fel TV-nket Androiddal!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Flexiview FV-1 androidos TV-box: így találkozik a zöld robot a kínai csúcstechnikával.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Figyelem! 18+!

Disclaimer: A korhatár-besorolásra azért van szükség, mert iPhone 4-használó vagyok és ezt nem is titkolom, sőt, úgy általában az apple rendszerét a mindennapokban, a saját céljaimra használva jobbnak, hatékonyabbnak tartom a Google rendszerénél.

Az Apple megoldását, az Apple TV-t viszont az összes megkötésével együtt a pokolba kívántam.
A pornó nem része a cikknek, csak muszáj volt valami vicces kezdőképet választani:)

A lapostévék (vö. LCD, plazma és társaik) napról napra fejlettebbek, okosabbak lesznek, manapság már alig lehet USB csatlakozás nélküli LCD vagy plazma televíziót vásárolni, a középkategória gyakran már wifi-csatolóval is rendelkezik, vagy legalábbis bővíthető (egy általában saját márkás) wlan-eszközzel. Ezzel a készülék DLNA-képessé válik, azaz a megosztott dokumentumainkat (videó-zene-kép) a nagyképernyőn elérhetjük, élvezhetjük.

Várható volt, hogy egyes gyártók meglépjék azt, hogy felsőbb kategóriás készülékeikre Android operációs rendszert telepítenek, ezáltal új, hasznos és haszontalan tulajdonságokat véshetnek fel a TV-k dobozaira. De mi a helyzet, ha nem rendelkezünk gyárilag Androidos lapostévével, ugyanakkor minden vágyunk Angry Birds-öt játszani a nagyképernyőn?

Ez a cikk erre kínál költséghatékony megoldást, melyben a hangzatos Flexiview FV-1 típusú androidos TV-box tulajdonságait vizsgálom, abszolút elfogulatlanul.

Válság van, ár-értékarány a kulcsszó, tehát irány Kína, a 4-simes mobiltelefonok varázslatos világa!

Flexiview FV-1, röviden FV-1, de a neten jópár "márka"név alatt fut, legegyszerűbb az "android tv box"-kulcsszavakra támaszkodni, nagyon nem nyúlunk mellé, ha az alábbiak szerepelnek az adatlapján:

- Android 2.2 Froyo
- 1 Ghz Cortex A8 CPU
- 512MB RAM
- 4GB flash
- HDMI
- Wifi, Bluetooth, USB, LAN
- Remote control
- 1080p FULL HD

és még sok-sok FULL HD, 1080p és hasonló grafikák, piktogramok.

Tapasztalt kínai mobil-rajongók itt már gyanakodhatnak, hogy szó sem lesz itt FULL HD-ről. Előre lelövöm a poént: jogos a gyanú.

Kicsi fekete doboz lapul a csomagolásban, HDMI kábellel, prospektussal és mintha a Nintendo WII és az Apple Remote bizarr nászának eredményeképpen született volna, a dobozban ott lapul egy fehér távvezérlő.

Anyaghasználatot nem kell különösen minősítenem, az egész cucc házhoz szállítva megáll 130 USD-nél, tehát aki csillogó-gagyi, ámde olcsó hatású műanyagokat vár, garantáltan nem fog csalódni. Rendelhető fehér színben is a készülék, talán kicsit minőségibb hatást is kelt élőben, azonban fekete TV mellett kevésbé mutat jól.

Legjobban majd pont a távvezérlőnél érződik ez, kezdem azt gondolni, hogy Kínában az ergonómia valamiféle szitokszónak számít, a nyomáspont kifejezés meg biztosan felér náluk a legdurvább sértéssel.

Kössük össze a készüléket a televízióval! Minden értelemszerű, HDMI a HDMI-be, adapter meg a hálózatba. Apropó adapter, kb. 1m vezetékhossz áll rendelkezésünkre, ez bizony szűkös lehet, ha pl. a TV a falra van szerelve, mint nálam és messze van minden aljzat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.