2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Odroid-HC2 ismertető

ARM alapú minimál NAS a Távol-Keletről, választható oprendszerekkel, alumíniumtömbre szerelve.

[ ÚJ TESZT ]

Adatátvitel

A Hardkernel már kiadáskor mérésekkel próbálta bemutatni a HC2 képességeit, ezért is van tele a weboldala grafikonokkal. Ezek közül néhányat megpróbáltam reprodukálni, hogy látható legyen, mennyire hihető a marketing. Igyekeztem főleg valós eseteket vizsgálni különböző eszközökkel, Ubuntu 18.04-et futtatva az Odroidon. Az első hálózati adatátviteli sebességet megmutató mérések (iperf) nagyon pozitívak lettek, egy- és kétirányú módban is jól teljesített a csatoló.

Néhány másolással megnéztem, mire számíthatunk a gyakorlatban, 5400 RPM SATA-III lemezt alkalmazva. Felcsatolt hálózati fájlrendszert és Samba-t használva írtam és olvastam 4 GB adatot 32 KB blokkokban, linux klienssel (dd). Ez a mérés megmutathatta volna a SATA vezérlő esetleges gyengeségét is, de mint látható, a gyárihoz hasonló eredmények születtek, az Odroid-HC2 jól ki tudta használni a gigabites csatornát.

Életszerűbb megközelítéssel, például rengeteg kis fájl NAS-ra másolásakor (NFS, több ezer kép) már 50 MB/s alatti értékek is előfordulnak, ugyanez visszafelé 65-73 MB/s. Ez persze nem meglepő, az ilyen jellegű teszt általában minden hardvert meg tud fogni. Nagyméretű állományoknál (pl. filmek) körülbelül a dd-vel megegyező sebesség érhető el mindkét irányban. Összességében elmondható, hogy az USB 3.0-ra kötött SATA és Ethernet kontrollerek kettőse remek munkát tud végezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.