2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Nyaralás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hát igen, mint minden évben megint eljött az amikor nyaralni voltunk. 2 hetet töltöttünk...

[ ÚJ TESZT ]

Hát igen, mint minden évben megint eljött az amikor nyaralni voltunk. 2 hetet töltöttünk a családommal egy csöndes kis Tunéziai városban, Mahdiában.


[kép]


Nos mi a Hotel El Mansour nevű 4 csillagos szállodában voltunk elszállásolva. Tunéziában Tunéziai Dinár a fizetőeszköz, kb. 150 Ft. egy Dínár. Megérkezéskor a recepció asztalára helyezett 10 dínáros megtette a hatását: gyönyörű szobát kaptunk, tengerre néző és csöndes. Nem a konyha fölött, stb.
2 hét alatt voltunk Pálmakertben (oázisban), tevegeltünk az IGAZI sivatagban (ezalatt a homokdűnét értem) és voltunk a fővárosban, Tuniszban is. Az emberek barátságosak, nem úgy mint itthon. Mikor a szállodába mentünk a transzferbuszból integettünk embereknek és vigyorgó szájjal visszaintegetnek, bármilyen korúak is!!! Nem úgy mint itthon, mert itt egyből emlegetik az anyukánkat, hogy mit képzelünk magunkról.
Egy kifogás az volt, hogy az arab emberek a bazárban, boltokban nagyon erőszakosak, kivéve ha veled van az idegenvezető, mert őt ugye már ismerik. Annyira erőszakosak, hogy ezt a turbánt amit viselnek rákötik az ember fejére és ha leveszed nem fogadja el, tulajdonképpen nem adhatod vissza.
Volt például egy történet: Barátainkkal voltunk Tuénziában, velük is megtörtént ez a kis baleset, a nagyobb gyermekre, 16 éves Balázsra kötötte fel a kendőt a tengerparti árus. Az anyuka lefényképezte az árussal együtt a gyermeket, majd visszadták a kendőt az árusnak az visszatette a kendőt a kosárba és pénzt kért!!! Így az anyuka megkérdezte, hogy miért kér pénzt! Erre az árus (kicsit törve az angolt):
It is just for the photo, 5 dinar please. - Na ez azért eléggé beütött!

Mindegy magában az utazás nagyon jó volt, a 2 hét pedig pont ideális, 2 fakultatív kirándulásra, élvezni a tengerpartot és a medencepartot. Így a mi családunk csupa jó élményekkel tért haza az utazásból! Mindenkinek csak ajánlom Tunéziát!!!


Végül az erkélyről való kilátás:

[kép]


Üdv.: Maka

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.