Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB SLI teszt

– azaz miért vegyen az ember két GTX 960 árából inkább egy GTX 980-at, esetleg GTX 1060-at.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Azzal remélhetőleg eddig is tisztában volt mindenki, hogy többkártyás konfigurációt építeni nem mindenképpen érdemes, hiszen ahogy tesztünkből is kiderül, ezek a rendszerek aránylag rosszul skálázódnak, ráadásul nem is támogatja minden játék és alaplap. Egy kivétel persze van, mégpedig ha mindenképpen szükségünk van a plusz teljesítményre, jelenlegi videokártyánknál erősebb GPU pedig nincs a piacon.

Hirdetés

Elég csak megnézni az 1080p-s mérések összesítését, és láthatjuk, hogy átlagosan még 50%-os gyorsulást sem érünk el a második kártyával, ami lássuk be, nem éppen ideális.

2560x1440-es felbontáson már valamivel elfogadhatóbbak az eredmények, hozzávetőlegesen 70%-kal nőtt a sebesség, ami az elégséges szintet már meghaladja, de még mindig nem az igazi.

Maga az összeállítás nekünk tetszett, mindennapos használatra azonban nem igazán ajánljuk. Ha valaki a már meglévő GTX 960 mellé tervez egy másodikat venni, azt tanácsoljuk, ne tegye, inkább adja el, és a két videokártya árából vegyen egy GTX 980-at vagy GTX 1060-at. Bár hozzájuk sajnos nem volt szerencsénk, néhány tesztet megnézve arra a megállapításra juthat a leendő tulajdonos, hogy előbbivel 80-90%, míg utóbbival 90-100% gyorsulásra számíthat, miközben a fogyasztás nem, vagy legalábbis nem duplájára nő. Ugye mennyivel jobban hangzik? :)

Végezetül pedig szeretnék köszönetet mondani
Dogengarnak videokártyájáért, az SLI hídért, Steam fiókjáért és játékarzenáljáért,
Dogengarnak, Sósperecnek, gborsnak, valamint Tibii91-nek a cikk létrejöttében nyújtott segítségükért,
Exorsizednek Uplay accountjáért,
Abu85-nek a DSR-ről íródott cikkéért,
Delila_1-nek az Excel diagramok készítésében nyújtott segítségéért,
s végül, de nem utolsósorban neked, hogy cikkünket elolvastad :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.