Nokia PurityPro by Monster fejhallgató

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2015-05-03 05:00

Prémium kategóriás(nak mondott), összecsukható vezeték nélküli (bluetooth-os) fejhallgató NFC-vel.

Kulcsszavak: . nokiamonsterbluetoothwirelessfejhallgató

[ Új teszt ]

Bevezető

A Nokia vezeték nélküli fej- és fülhallgatók már viszonylag régre nyúlnak vissza. Jómagam egy legalább 6 éves BH-503-at cseréltem a teszt alanyára. Ez nem más, mint a BH-940, vagy más néven Purity Pro. Nokia logóval érkezik, de a fülhallgatóiról ismert Monster gyártja, már ha valaki ismeri persze őket.

Kezdjük a száraz adatokkal:

- vezetékes és vezeték nélküli mód (1.2 m-es vezeték)
- automatikusan ki-/bekapcsolódó Aktív zajszűrés
- NFC párosítás
- 24 órás zenelejátszás, vagy 7 napos készenléti idő
- 280 gramm
- összecsukható
- Bluetooth 3.0
[és még sok más]


Nokia BH-940, avagy Purity Pro

Tartozékok:

- töltő
- adatkábel
- puha hordtáska
- 3.5 mm - 3.5 mm Jack kábel, 1200 mm hossz
- használati utasítás

Extra: A doboz eleje mágneses, és a belső kihúzható rész szintén mágneses. Iszonyat prémium érzet.


A doboz és tartalma

Külső

Négyféle kivitelben elérhető a füles. A fekete és fehér mellett kicsit extrémebb citromsárga és piros szín elérhető még. Én az utóbbit választottam, mondjuk kizárásos alapon, mert csak ez volt készleten.

Helytakarékos, összecsukható designja van, és ebben a formában szépen el is fér a mellékelt kis szütyőjében.


Összehajtva

Kezdjük talán a legfontosabbal: hogy kell bekapcsolni? Nos, ennél egyszerűbbet talán még nem is láttam. Első lépésben szét kell hajtani.... második nincs. Ugyanis ahogy széthajtottuk, már be is kapcsolt. Ugyanez persze visszafelé is igaz: összecsukva készenléti állapotba kerül.

Az egésznek a kulcsa a szárakba rejtett mikrókapcsoló, ami széthajtásnál aktiválja a készüléket.


A "bekapcsoló gomb"

Kicsit körbejárva találunk egy eldugott NFC jelet a bal oldalon. Ahogy sejteni lehet, párosításra szolgál. Ha be van kapcsolva a készülékünkön az NFC, akkor csak hozzá kell érinteni és már fel is ugrik a párosítás.


Az NFC embléma a jobb oldalon

A bal oldalra kerültek a léptető gombok, amit középen a lejátszás/hívásfogadás gomb tör meg. Ugyanezen az oldalon alul pedig egy micro USB csatlakozó és egy 3.5 mm Jack bemenet található.

Ki is térnék a 3.5 mm-es Jack lényegére: lemerült állapotban is működik vele a készülék. Igaz, ha lemerült, akkor az aktív zajszűrésről értelemszerűen le kell mondanunk.


Gombok és csatlakozók a bal oldalon

Jobb oldalra valamivel kevesebb gomb került. Hangerőszabályzók és egy Bluetooth ikonnal ékesített apró gomb alul. Előbbi értelemszerűen a hangerőt szabályozza. A Bt gomb viszont azoknak jön jól, akiknek nincs NFC a készülékén a párosításhoz. Másrészt villog, ha csatlakoztatva van.


Gombok a jobb oldalon

A szárai széthúzhatóak, fülrésze kellemesen párnázott. A felső összekötő rész is puha párnás. Mindkét oldal egész nagy tartományban mozgatható. Nem hiszem, hogy volna olyan ember, akire ne illeszkedne tökéletesen.

Működés és összegzés

Kezdjük azzal, hogy ez a cucc BESZÉL! És nem viccelek. Egy meglepően kellemes férfi hang tájékoztat a készülék állapotáról. Bekapcsolás után rögtön mondja, hogy "Ready to pair", azaz készen áll a párosításra. Már, ha előzőleg nem volt párosítva, vagy nincs a közelben készülék, amihez mi már párosítottuk. Ha minden adott, akkor "Connected" hangot halljuk.

Na de most jön a kedvencem. Honnan tudhatjuk, hogy hogy áll az akkumulátor? Bemondja. Pontosabban két esetben mondja be. Ha tele van és ha kezd merülni. "Battery full" és "Battery low" szópárosokkal adja tudtunkra, hogy mi a helyzet.


Nokia BH-940, avagy Purity Pro

Túl mélyen nem szeretnék belemenni az aktív zajszűrés részbe (ANC). Teszi a dolgát, nem is akárhogy. Felvétel után kis kattanó hang, és megszűnik a külvilág. Beszédhangokat szinte teljesen képes semlegesíteni. Jómagam konditeremben használom, és az ottani zajokat, beszédet és a zenét szinte teljes mértékben elnyomja. Még csak nem is kell 100%-ra csavarni a hangerőt, hogy teljesen megsüketüljünk.


Nokia BH-940, avagy Purity Pro

Hangminőségre sok panasz nem lehet. Nem titok, hogy nem kimondottan komolyzenére van kihegyezve. A mélyek nagyon szépek és tiszták, a magasak már kicsit vérszegények. Mindemellett egy egész kiegyensúlyozott hangzása van. Sporthoz is ideális, de akár otthon is elhallgathatunk rajta szinte bármit.

Az árát le se merem írni. Google mindenkinek a barátja. De annyi biztos, hogy valamivel olcsóbban sikerült megszerezni. Viszont sokaknak még a 24e Ft-os ár is az ingerküszöb fölött van, amiért sikerült megkapni.

Értékelés:
Ergonómia: 8.5/10
Hangzás: 8/10
Funkciók: 10/10