2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - telefonos fényképező

Rövid ideje vagyok együtt a készülékkel, ennek ellenére eddig nagyrészt meg vagyok elégedve vele.

[ ÚJ TESZT ]

Negyedik oldal

A készülék fényképezője önmagában is megér egy hosszabb lélegzetvételű írást, hiszen kategóriájának egyik legjobbja. Érzékelője 1/1,83"-es, autófókusz és xenon vaku tartozik hozzá, továbbá mechanikus zárat és egy LED-es segédfényt kapott a sötét körülmények közötti fókuszálás megkönnyítéséhez és dedikált kétállású kameragombot a könnyebb exponálás érdekében. Ez már így önmagában is elég impozáns, ehhez jönnek még olyan funkciók mint az arcfelismerés, geotagging, a különböző felhasználói profilok és az átlagnál mélyebb szintű beállítási lehetőségek. Ehhez nem is fűznék több szót hozzá, itt megtalálhatóak az általam készített tesztképek. Megjegyezném hogy az általam kipróbált telefonok egyike sem közelítette meg ezt a képminőséget.

Videózás tekintetében a mai középmezőnyben teljesít a telefon, 1280x720 pixeles felbontást tud, mindezt 30 képkocka/másodperc segítségével és szoftveres képstabilizátorral. Pozitív hogy a második mikrofont is felhasználja, így sztereó hangot kapunk.

A zenelejátszó felülete szép, több kategóriában szűri a dalainkat, tartalmaz előre definiált sémákkal dolgozó equalizert, de ami a száraz adatoknál fontosabb, hogy a hangminősége nagyon jó. Kihangosítva erős közepes, de már a gyári headsettel is nagyon szép hangot ad. A füles egyébként in-ear kialakítású és ami nagyon pozitívum, hogy tartalmaz távvezérlőt, ezzel megoldható a számléptetés illetve a hangerőállítás is.

A telefon tartalmaz FM-rádiót is, ez képes az RDS kezelésére és a külleme meglehetősen csinos. Kevés telefon van, amiben helyet kapott FM-transmitter, ez a Nokia közéjük tartozik. Kocsiban vagy kábelek híján hasznos, igaz nagyon közel kell tenni az antennához a jó minőség érdekében.

A videólejátszó meglehetősen sok formátumot kezel (DivX/XviD/MP4/H.264/H.263/WMV), emellett képes a feliratok kezelésére és simán lejátssza a 720p-s anyagokat. Aki pedig ezt nem a kis kijelzőn akarja nézni, annak ott van a HDMI-kimenet, ezzel bármi a tévére/monitorra varázsolható ami a telefon kijelzőjén van, de van egy dedikált program is, ami a képek/zenék/videók nézegetésére használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.