2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - Az utolsó nekifutás

Az N8 eljutott arra a szintre, hogy szinte kötelező kicsit felturbózni, mert különben unalmas lesz.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftverezés

A fekete leves, gondolják sokan, pedig nem. Amikor Nokiától kihozunk egy telefont, szokás neki új szoftvert adni, ezt ők általában minden esetben megteszik. A gond ezzel csak annyi, hogy amit ők ráraknak semmire sem jó, tele van felesleges, haszontalan dolgokkal és nem mellesleg telefont lassító ökörségekkel plusz, ha még nem lenne elég, memóriát felzabáló alkalmazásokkal.

Használt telefon vásárlásakor, pedig valami olyan a kép, hogy én nem láttam mit műveltek vele előtte szoftverezzük le mi magunk. Most kell visszatérnem a NaviFirm+ 1.7 és a Phoenix Service Software 2012.04.003.47798-hoz. Ez a kettő program kell a szoftver telepítéséhez. A gyári megoldásokat felejtsük el, ne kelljen részleteznem, zárjuk be őket, ne is fussanak az óra mellett sem.

Első dolgunk letölteni azt a szoftvert, amit fel szeretnénk tenni. Mindenki az EURO3-asra esküszik, a szín elvileg mindegy. Én a saját telefonom termékkódját, használom, ami gyárilag is magyar, ez a Bronz színű 059L036. Nekem ez vált be, ezzel nem volt bajom.
NaviFirm+ 1.7-en belül fent találunk egy server feliratot, állítsuk Nokia Care Suite módra, majd értelemszerűen: N8 >> 111.40.1511 >>> pl 059L036

Keressük meg jobb oldalon a Mark All gombot és bökjünk rá. Én személy szerint mindent kijelölök, de még így sem fog mindent feltelepíteni a telefonra. Később erre is kitérek, hogy mik maradnak ki.
Valahova töltsük le a szoftvert, mert, ha rögtön a Program Files mappába akarjuk nem fogja engedni Windows 7.
Ha ezzel megvagyunk másoljuk át a képen látható helyre.

Így már látni fogja a program a letöltött szoftvert

Ha bezártunk minden Nokiás alkalmazást indítsuk a Phoenix-et és az sem árt, ha rákötjük a számítógépre a készüléket. Én általános üzemmódban szoktam és előtte kiveszem a memóriakártyát + leformázom a belső 13G-s E: meghajtót is. Nem merülnék bele, csak olyan szinten, amire nekünk kell. A program verzióját nem véletlenül írtam ki, ezzel biztosan lehet N8-at flash-elni. Újabb verziókkal volt, hogy nem akarta a dolgot. Az alábbi képen a kis számokat kell nézni és, ha már ott, vagy rá fogsz jönni, hogyan értettem! :) Ez több lépést egymásra másolva mutat. A 6. pont fontos, N8-at, halott módban flash-elünk!

A Refurbish gomb lenyomásakor nem kezdi el azonnal, mert a telefont izgalmi állapotba kell hozni ahhoz, hogy, hajlandó legyen bevenni a cuccost. Komolyra fordítva a szót le kell választani az USB-ről és nyomni a bekapcsoló gombot kb. 8 másodpercen keresztül, majd amikor rezzent 3-at, újra csatlakoztatni (el ne engedd a bekacsoló gombot csak, ha elkezdte), majd OK gomb. Akkor csináltuk jól, ha elkezd dolgozni és lassan pörögnek a százalékok. Ha végzett közli, hogy sikeres volt a frissítés, a telefon elindul, nyelv, dátum és elénk tárul a már ténylegesen normálisan feltelepített szoftver.

Ezzel felépítettük az alapot. Most következik az építkezés! :)

Moddolt - Módosított szoftverek:
Ismét TaylorPro nevét emlegetném! Talán az eddig legjobban sikerült módosított szoftvere N8-ra: Nokia N8 Pro Edition V8 - Telepítési útmutatóval! Az oldalon nagyon sok, hasznos információt találunk nem csak N8-hoz!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.