2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia Lumia 520 - Szeretned kell engemet, mert...

A telefon, amit állítólag nem éri meg nem megvenni. Vajon a jó ár tényleg ennyire vonzza a népet?

[ ÚJ TESZT ]

Kezdőképernyő

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, Önök a Nokia Lumia 520 n+1-dik bemutatóját olvashatják a következő bő 10 percben. Jó szórakozást kívánunk!

Jó, egy komolyabban vétel után, továbbra is Sziasztok! Valóban a Nokia Lumia 520-asról szeretnék publikálni egyet. Nyilvánvalóan közületek már rengetegen találkoztak ezzel a telefonnal, akár tesztben, akár élőben és (nem elhanyagolható eséllyel) sokaknak ez a mindennapi használati eszköze. Miért írok egy már eleve jól ismert, sőt, lassan egy éves, telefonról?

Mert durva.

Durva, mert 1 év után is érdemes róla írni és érdemes lehet akár beruházni is, mint ahogy ezt a napokban én is tettem. Főképp az ihlette ezt a cikket, hogy a bemutatón túl kicsit arról is beszéljek, hogy egy hosszabb vágyódási időszak után milyen a rögvalóság: vajon megérte-e ennyit várnom rá vagy rövidtávon megbánom majd? Nos, a továbbiakban kiderül.

Egy picit a Nokiáról meg úgy általában a Windows Phone-ról, hogy miért is olyan nagy cucc ez. Ugye a 2010-es MWC-n bejelentik a Windows Phone 7-et, új kezelőfelület, csempék, minden telefonon ugyanúgy fut stb., stb. Csakhogy ezt a Microsoft úgy akarta elérni, hogy rendszerigényt adott meg a gyártóknak, ami alá nem mehettek. Ez azért volt merész, mert a követelmények - mint ahogy az azt kielégítő alkatrészek árai - igen magasak voltak és még a belépőszintnek szánt telefonokat sem nagyon lehetett 50 ezer forintnál olcsóbban elvinni.

Aztán jött a Windows Phone 8, még nagyobb követelményekkel és mellette jött a Nokia a második szériás Lumiákkal (köztük az 520-szal), csakhogy a technológia fejlődése a minimumhoz szükséges elemek árait alávágta, és így lehetséges az, hogy a Nokia Lumia 520 bár papíron nagyjából azon a szinten van, mint a nemrég csúcsmodellnek kikiáltott Lumia 900, éppen harmadába kerül, a kártyafüggetlen modell 30-40 ezer forint közötti áron elbitorolható. (Elektronikai áruházakban, Quick SIM-es, függő konstrukcióban 25 ezer forintért, de ez nem reklám, ááá, nem...)

Csapjunk hát most a lecsók közé, Hölgyeim és Uraim, a Nokia Lumia 520:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.

  • Találkozás a Nokia Lumia 1020-szal

    2013. szeptember 24-én rendezte a Nokia Magyarország a Lumia sorozat legújabb tagjának hazai bemutatóját.

  • Lumia 920, a lutriphone

    Az egyik legjobb, és egyben legrosszabb telefonom a Lumia 920; de gyári hibás vagy szimplán ilyen...?

  • Lumia 620 bemutató

    Rohanjunk-e a boltokba a tökéletes középkategóriásért, ha csak a telefon, az email és naptár a fontos?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.