2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia LD-3W - GPS helyett Symbian?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nokia LD-3W - GPS helyett Symbian? Már régóta gondolkodtam, hogy symbianos Nokia E51-emhez be kellene...

[ ÚJ TESZT ]

Nokia LD-3W - GPS helyett Symbian?

Már régóta gondolkodtam, hogy symbianos Nokia E51-emhez be kellene szerezni egy ilyen Nokia LD-3W gps modult.
Most a napokban szereztem is egyet, bár ez már a második eresztés, mert az elsőt amit vettem volna, azt elbarmolta a posta, így egy kisebb huza-vona után most sikerült kezembe is venni:)
Maga a készülék 78,4 x 45,4 x 16,5 mm-es méretekkel bír, és akkumulátorral együtt is mindössze 65g.



Katt rá!

Külsőre egy tetszetős is darab, szép, lekerekített. Alja gumírozott, csúszásmentes csíkkal ellátva. A tetején első ránézésre egy Nokia feliratot, egy akku, egy Bluetooth és egy műholdat ábrázoló szimbólumot látunk szépen sorban.
A bekapcsoló gomb pedig oldalt, a jobb felső sarokban található. Bekapcsolás után a 3 szimbólum felett eddig "láthatatlan" ledek kezdenek el villogni, visszajelzést adva a felhasználó részére. Ezen felül a felső részének a felülete érdekes, egymásba tartó körökből álló motívummal díszített.
A készüléket megfordítva, a hátlapot levéve pillanthatjuk meg a Nokia BL-5C szabvány akkumulátort, ami annyit jelent, hogy a későbbiekben sem lesz gond az esetleges akksi csere. Szabvány DC-4 Nokia mobiltöltővel tölthető, pont olyannal, mint a legtöbb új Nokia, mint az én E51-em is.
Bekapcsolva a készüléket, majd elindítva a Garmin XT térképszoftvert(amihez kell egy plusz fájl, hogy tudja használni a nokia gps modulját) már indítható is a navigáció. Más GPS-el, vagy beépített gps-es telefonnal (pl. N95) nem volt lehetőségem sajnos összehasonlítani.



Katt rá!

Épületben nehézkesen, vagy nem talál jelet, de szabadban, autóban hamar megtalálja a műholdat, és ezután indul is a helymeghatározás. A gyorsulásra, lassulásra viszonylag jól reagál, nem késik, max 1másodpercet. kanyarodás esetén viszont gyakran előfordul hogy lemarad 3-4 másodpercet, és utána korrigál magán. Útvonal tervezésnél kissé csalódtam, bár ott inkább a Garminban, mivel definiál egy utat, de az arról való letérés esetén nem tervezi újra az útvonalat. Ha visszatér az útvonalra, akkor onnan folytatja, de újratervezni az istennek sem akarta.



Katt rá!

Összességét tekintve amennyiért én vettem, annyit megér, főként hogy nem használom rendszeresen, csak sokszor nagyon jól jön. Igazi "hobbi GPS". Aki hasonló szinten használna néha gps-t, Symbianos Nokiája van, és nem akar több tízezer forintot kiadni egy gps-ért, annak jól jöhet egy ilyen készülék.



Katt rá!

z0d1AK

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.