2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia Camera gyorstalpaló

Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

[ ÚJ TESZT ]

Általános információk

A finn gyártó rengeteg kamerás alkalmazást dobott ki a Lumia modellekhez, mely már kezdett egy kicsit kuszává válni. Szerencsére ezt ők is felismerték, és egyesítették a legnépszerűbb alkalmazásokat (Smart Cam, Pro Cam) egy appban. Ez lett a Nokia Camera, mely nemrég lett elérhető hivatalosan is a PureView Lumia 920, 925, 928, 1020 és 1520 modellekre.

Ne csüggedjen azonban az sem, akinek alacsonyabb kategóriás Lumiája van! Rávarázsolható a Nokia Pro Cam alkalmazás más Lumia modellekre is egy kis trükkel. Na, de hogy is?

***

UPDATE: már elérhető minden WP8-as mobilra a Nokia Camera Beta alkalmazás!

***

A WPCentral lelkes fórumozóitól származik a megoldás, melyet most magyarul leírok nektek.

1. Amber frissítés szükséges a telefonodra, ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy a Beállítások > extrák+infó menüpontban belépve megjelenik a Lumia Amber felirat. Ha nem, akkor a Beállítások > telefonfrissítés menüpontban frissítsd a telefon szoftverét. WiFi kapcsolat szükséges!

2. Miután csatlakoztál egy hálózathoz, lépj be a Beállítások > Wi-Fi menüpontba, nyomd hosszan annak a hálózatnak a nevét, amire csatlakoztál, majd menj a szerkesztés menüpontra és kapcsold be a proxy-t. A Kiszolgáló neve vagy URL-címe alá gépeld be ezt: 103.13.29.118, a Port alá pedig ezt: 8888, majd nyomj ár a pipára alul!

3. Menj a Beállítások > dátum+idő menüpontba és kapcsold ki az Automatikus beállítást. Ezután nincs más dolgod, mint az Időzóna menüpontban kiválasztani Arizona-t, a tartózkodási hely menüben a Helyalapú szolgáltatásokat kapcsold ki, a nyelv+terület menüpontban az Ország/terület alpontban pedig az Egyesült Államokat válaszd ki. Ha ez megvan, menj az újraindításra és várd meg még újraindul a telefonod.

4. Menj a telefonod kereső gombjára (kis nagyító bal oldalt lent), bejön a Bing kereső, a képernyő alján menj a szem ikonra. Megnyílik a QR olvasó, az alábbi képet olvastasd le vele. Bejön a Pro Cam/Nokia Camera és az letöltés gomb. Még nem biztos, hogy le tudod tölteni!

5. Nyomd meg a Windows/Home gombot (alul a középső), majd lépj be a Beállítások > Wi-Fi menüpontba és kapcsold ki a proxy-t, amit a 2. pontban bekapcsoltál. Ha megvan nyomd hossza a Vissza gombot (alul a bal oldali nyíl), majd válaszd ki a letöltéses oldalt, ami ezelőtt voltál.

Most már le tudod tölteni az alkalmazást, ha mégse, akkor nyomkodd még egy kicsit a letöltés gombot, a proxynak kell egy pár perc a visszaálláshoz.

6. Állítsd vissza, amit a 3. pontban elállítottál (dátum, nyelvterület stb.) és már élvezheted is az alkalmazás adta rengeteg lehetőséget. A következő oldalakon ezekről bővebben is olvashatsz!

Forrás

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.