2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 8800 Sirocco - Még mindig...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mint a címben is szerepel "Még mindig...", és igen Még mindig egy szép és felhívó készülék a...

[ ÚJ TESZT ]

Mint a címben is szerepel "Még mindig...", és igen Még mindig egy szép és felhívó készülék a 8800 Sirocco. Miután fájó szívvel megváltam a szeretett Nokia 7280-tól ([link]), egy Sirocco miatt.
A telefon tesztje a Mobilarénán : [link]

Két saját kép a telefonról :

[link]
[link]

Szokásomhoz híven ismét nem egy nagyon tudományos és szak leírást szeretnék leírni, csak a saját véleményem osztom meg. Hátha valakinek megváltozik a véleménye a telefonról.

Kezdjük a Külsővel :

A telefon még így lassan 2 és fél évvel a megjelenés után is nagyon szemet gyönyörködtettő látvány, ami igazán magához vonzza az ember tekintetét. Nekem a Black változat van ez a szín jobban tetszett. Elsőre szembetűnő a fényes nagy figyelemmel megmunkált fém ház. Már itt látszik a minőség és az anyaghasználat, a telefon pedig még a kezünkben sem volt. Kívülről nincsenek gombok letisztult a telefon. Kézbe fogva és kinyitva a telefont a nyitó mechanizmus valami hihetetlenül jól működő szerkezet, ami a golyóscsapágyak miatt ennyire "művészi". Ez a szerkezet számomra olyan mint valami orvosi precíz műszer. Nos nézzük meg a gombokat, itt már van egy kis használhatóság rovására menő dizájn bár ez még szerintem a megszokható kategória.
Arról hogy kinek mi a szép kár is veszekedni mert ez szubjektív dolog. Az áráról majd később.

Folytassuk a Belsejével :

Elhelyeztek benne egy 2Mpixel-es kamerát ami nem is olyan rossz csak sajnos a kijelző mérete nem az elvárt nagyságú lett. Sajnálni lehet akár a bővíthetőség hiányát is de számomra nem olyan nagy gond azért 100Mbos is ellehet nagy duzzogva férni. Egy ilyen telefonon úgyse egér-mozizni akar az aki megvette. MP3 fájlformátumot támogatja, az a fránya Infra meg megint kimaradt, de Bluetooth persze van. Nos ezek a főbb információk többet nem is foglalkozom ezzel. Jöjjön a fontosabb rész.

A használhatóság :

Első és legeslegnagyobb hibája a telefonnak a gyári BP-6X nevezetű akkumulátor ami igen csak gyengére sikeredett és szerintem ezért sem véletlen, hogy a kereskedelmi forgalomban alapból 2 darab akkumulátorral árulták a telefont.
Kezelés szempontjából mint írtam szokható a telefon. A hangszórója kicsit gyengécske a lejátszott zenék halkan szólnak viszonylag. Azt hiszem ezeken kívül nincs más eget rengető hibája a telefonnak. Tény és való, hogy az akkoriban mikor megjelent nyugodtan kaphatott volna több és jobb felszereltséget de ennek a telefonnak nem ez a lényege. A Vertu se a tudása miatt 1 Millió HUF alaphangon.

Miért is "Még mindig..." ? :

Nos azért mert ez a telefon az idő múlásával sem vesztett a varázsából. Igen lehet kicsit butácska bár inkább nem okos telefonnak nevezném mint butának. Sőt lehet, hogy kezelhetősége se a legkiválóbb de ez mégis csak egy Nokia 8-as széria, ami a presztizsről, a kiváló anyag használatáról és a megjelenésről szól.
Amikor kinyitom sugárzik róla a Minőség! Ezt nem tudom biztosra, de ugye ez a telefont törésálló legalább is a fémház része. ismerőséknek GoKartozás közbe kiesett a telefon, 2 GoKartal mentek át a telefonon kb 35-45 Km/h-val és a telefonnak semmi baja nem lett. Illetve a PH!-n olvastam egy fórumozó HSZ-ét amit nem tudok idézni de kb erről szólt : Ez a telefon egy sz@r nem tud semmit se és drága, de az tény, mérgemben az utca másik oldalára átdobva semmi baja nem lett.

Összegzés :

Igen drága, igen nem tud sokat, és valakinek nem tetszik és hasonlók de szerintem ez a telefon akkor is egy maradandó alkotás. Amit nagyon lehet szeretni és utálni. Ez csak az ember hozzáállásától függ.
Drága volt amikor megjelent, sőt drága most is használtan mert 50-60 ezer HUF-ért ÚJ telefonokat lehet venni amik még tudásilag is jobbak. DE itt idézném a Mobilarénát "Életstílust veszel..." ez a telefon erről szól. Nem a tudásról, nem az áráról.


Utóirat :


A mások lelki világába való tiprás jogát fent tartom.
Remélem mindent leírtam így hirtelen amit akartam. Véleményeket, észrevételeket várok természetesen higgadt és kulturált formában.
Köszönöm, hogy elolvastad az írásom.

Írta : Saabe

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.