2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 6500 Slide - Fiatalos elegancia

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tudom Mobilarénán már található erről a készülékről egy Teszt de hátha valakinek tudok...

[ ÚJ TESZT ]

Tudom Mobilarénán már található erről a készülékről egy Teszt de hátha valakinek tudok segíteni eldönteni, hogy eme telefont vásárolja-e meg vagy sem. Mobilaréna Teszt!

Nos én igazából nem szeretném elemezni nagyon mélyrehatóan a telefon tudását. Ezt egy olyan átlag használó tesztnek szánom ahol leírom a telefon jó és rossz oldalát.

Nos kezdjük. Én megjelenés másnapján már kezembe tudhattam ezt a csodás telefont, azaz már több mint fél éve nálam van. Alap csomagban megtalálható ugye maga a készülék, töltő, CD, 128MB microSD memóriakártya, adatkábel és egy 2.5mm-es jackdugóval ellátott TV-kábel amivel lehetőségünk van a telefont a TV-re rákötni.

Nagyon sokáig tartott mire eldöntöttem ki legyen a 6230-am méltó utódja, első jelölt a Nokia N73 Music Edition volt. Vártam, hátha jön jobb, már majdnem megvettem amikor egy kósza hírre bukkantam a Nokia 6500 párosról. Azonnal eldöntöttem, hogy kell a fenének az N73 a hülye Symbianjával.

Na tehát jöjjön a lényeg : Nokia 6500 Slide Bemutatás:
Számomra ahogy először kézbe vettem jó benyomást keltett. Féltem mert nem volt még Slide kialakítású telefonom, féltem hogy vastag is lesz. Szerencsére kellemesen csalódtam. Méreteivel semmilyen gondom nincs. A súlya ugyan 123gramm de hát a finnek megmondták +30gramm a fémház amit én nem sajnálok. Ez a súly bőven megfelel és legalább érzem hogy van valami a kezembe illetve zsebembe. Mint írtam a slide kialakítástól féltem de meglepően tapasztaltam, hogy ez a telefon akárhogy toszogatva, húzogatva ami bőven nem rendeltetésszerű használat SEM lötyög, mozog, ficereg. Sokan beszámoltak az alsó műanyag rész ropogásáról ami nálam nem jelentkezik. Az én készülékházam mondhatom bátran 100%-os.

Nézzük eme jószág jó oldalát:
Ugye a készülék kapott egy 3.2Megapixeles híres, neves Carl Zeiss optikával és Autofókusszal ellátott kamerát. Mivel nálam ezelőtt az N73 volt betervezve azt is használtam pár napig amiben ugyanez a kamera ékeskedett. Sajnos képek nem maradtak fent arról de emlékeim szerint az N73 talán a Symbian mivoltja miatt kicsit más képeket csinált de nem biztos, hogy jobbat, ott kicsit teltebbek voltak a színek.
Aki az autófókuszt kitalálta és belerakta az egy okos ember volt mivel nagyon sokat segít.
Meglepő módon a makró is elég jól működik telefon létére. Pár képet lejjebb linkelek.

[link]
[link]
[link]
[link] Makró
[link]
[link]

Vegyétek figyelembe, hogy ezek a képek mind eléggé felhős időben készültek és nem kicsattanó napsütés mellett.
Videó felvétel jó minőségű ezt is bátran állítom. 640x480-as felbontás.
Két videó. Nos a tartalom nem a cikkhez készült ezt nézzétek el :)

[link]
[link]

Illetve Youtube-on még van pár videó.(In tha top kivételével mind a Slide-al készült akit érdekel)

Folytassuk a zenelejátszóval. Ugye sok zenéhez sok hely kell. A telefon nyugodtan kezeli még a 4Gb-os memóriakártyát bár egy-egy mappa ha nagyobb tartalommal van teli kicsit belassul a telefon.
Találunk egy alap zenelejátszót ami elég jól kezeli a számokat, kinézetre is elfogadható. A telefon hangereje szerintem Átlagosnál kicsivel jobb és minőségre is ugyan ezt tudom elmondani. Az tény hogy a fémház jól szerepel és recsegés, torzítás sem lelhető fel.

Igaz a telefon nem Symbianos de ez sokaknak lehet jó hír. Kevesebb hibalehetőség. Ennek ellenére elég jól testre szabható a telefon. Saját választógombok, aktív készenlét.
Igaz az infra kimaradt de helyette egy 2.0 verziójú Bluetooht-ot kapunk.
Maga a belső memória is 20Mb ami azért nem olyan nagyon rossz.

A kijelző a szokásos 240x320 pixeles 16millió színt megjelenítő QVGA. Ami igencsak jól végzi a dolgát. A karcolódásáról nem tudok információt adni mivel nekem amióta megvan rajtavan a védőfólia.

Hm... Minden jóban van valami rossz :
Igen, igen. Mint minden jóban ebben is van valami rossz.
Elsőként számomra legnagyobb ám de nem biztos, hogy annyira zavaró hibával kezdeném, mivel nagyon sokak mégis ez maitt törik a fejüket.
Igen, ez a már sokat hallot gombsor karcolódás. Ez egy csúnya dolog de áltálában a slide telefonok 50%ánál előjön valamilyen szinten. Bár aki nem kutat utána az nem veszi észre mert azért a szemedet nem szúrja ki. Felrakok egy képet róla de nem kell félni a makró és a fényviszony sokat "ront" a valós helyzeten és persze a nagyítás.

[link]

Más rosszról annyira nem is tudnék én beszámolni mivel nálam nem jelentkeztek.
Egyedül olyan bajom volt hogy néha elfelejtette a csengőhangot ami húzta magával az egész témát. Erre a megoldás, hogy a csengőhangot a memóriakártyáról másoljuk a telefonéra.
Felsorolok párat amiről hallani :
Szoftverhibára panaszkodtak páran de csak a legelsőre.
A memóriakártyát néha nem ismeri fel. Orvosolható mivel a fém hátlap hátulján van egy pöcök ami zárja a memóriakártya áramkörét és mivel ha lötyög egy kicsit a hátlap az nem ér oda. kicsit birizgálni kel azt a fém pöcköt és tádám.
Sokan panaszkodtak arra, hogy a hívó fél nem hallja jól vagy ő nem hall jól. Megoldás : a telefon beállításnál a hálózati módot rakjuk át GSM-re. kettős mód használatakor rakoncátlankodik a digitális mikrofon egyes készülékeknél.

Összeségében szerintem ez egy jó telefon. Mint a címben is utaltam rá. Elegáns de emellett fiatalos. Szép fémborítás, masszív összeszerelés ehhez társul a jó kamera és a jó minőségű zenelejátszás ami igaz az Xpress Musicot nem veri meg de egy átlag zene hallgatónak megfelelhet.

Ui.: Hát tudom, hogy sok mindnet kihagytam akár szoftverileg akár hardverileg, de ezt nem egy kiveséző tesztnek szántam hanem csak egy mezei bemutatásnak ami segítséget nyújthat választani. Amennyiben valamire nem kaptatok választ olvassátok el a cikk elején linkelt Mobilarénás tesztet vagy kérdezzetek rá az írásnál.
Remélem tetszik így első komolyabb írásnak.
Üdvözletem Saabe.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.