2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 1662 - Zsebnehezék

A Nokia low-end készüléke: tartalmaz pár extrát, de ennyi meg egy bambi.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A készülékről kézbevételkor sok minden kiderül. Az egyik az, hogy csodák itt sincsenek, és ennél a telefonnál a lehető legolcsóbb anyagokat használták fel. A műanyagon látszik hogy nem éppen elsőosztályú, de meglepetésemre nem vonzza az ujjlenyomatokat. Különálló gombokról itt nem beszélünk, mivel az egész gombsor egybe van, és sajnos a gépelés vele a lehetetlenséggel egyenlő. De erről kicsit később.

Az én készülékem szürke/sötétkék színben "pompázott", de létezik teljesen fekete színben is.
Méretei: 108 x 45 x 13,75 mm, súlya: 82 gramm.

A kijelző egy 1,8 colos TFT panel ami 65000 szín megjelenítésére alkalmas, a felbontása 128x160 pixel. Ha a minőségére azt mondom, hogy pocsék akkor még finom voltam.
A fényerő átlagos, a betekintési szöge borzalmas. Mert ha már egy picit is elfogatjuk, a színek invertálódnak, a kijelző oldala sötétül, ráadásul a napfényben való olvashatósága nulla.
Ráadásul itt is érződik hogy bizony az anyagok rosszak. A kijelző nyomkodásakor bizony elég erős recsegés, ropogás hallható.

Magán az előlapon találhatóak a funkciógombok, illetve felül a hangszóró.
Az oldalrészeken semmi különös nincs.
A telefon oldalán végigfut egy kitüremkedő bordó csík. Picit feldobja a telefon külsejét, használatkor nem zavaró.
Jobb oldalt semmi nincs, bal oldalt vannak a csatlakozók.

Sajnos a Nokia még mindig nem tudja elfelejteni a 2,5mm-es csatlakozót, mert ezen a telefonon is ez van. A töltőcsatlakozó mellett van egy plusz lyuk is. Elsőre azt mondanám hogy valami ultra kicsi microUSB az, de ez még annál is kisebb. A finnek szerint ez egy Easy flash II rendszercsatlakozó. Gondolom a PC-re való rákötést teszi lehetővel, de ennél a telefonnál minek?
Számítógépre való kötést nem tartom se praktikusnak, se hasznosnak, ugyanis a belső tárhely 4MB, bővíteni a telefont memóriakártyával nem lehet és még MP3 lejátszó sincs benne. Felül van még egy elemlámpa és a nyakba akasztó rése.

A hátlapon semmi extra nincs, csak egy Nokia, egy T-Mobile felirat és egy hangszóró található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.