2018. december 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Noisli - relaxálj!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fókusz, koncentráció és relaxáció, ebben segít a weben, Chrome Addonban és mobilon is elérhető Noisli.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Véleményem szerint már mindenki volt ideges, és/vagy fáradt. Ilyenkor gondolom te is egy kis nyugalomra, pihenésre vágytál.
Erre egy jó ideje van egy frappáns megoldás: a Noisli.

A Noisli egy olyan oldal, ami képes különféle hangok generálására, például egy adott időjárás szimulálására, stb. Ez képes jótékony hatást kiváltani az emberek agyában, tehát segít ellazulni, pihenni, vagy akár koncentrálni, ráfókuszálni egy adott dologra.

Ássuk bele jobban magunkat, szemléljük meg, mit is tud az oldal!

Webes felület

A Noislinek természetesen van egy weboldala, amelyet bárki könnyen, egy kattintással elérhet, ehhez csak a böngészőnk URL bar-jába kell beilleszteni a noisli.com webcímet. Ezután már rögtön az oldalon is vagyunk.

Egy nagyon letisztult, szép felület fogad minket, amely a színskála változatos színeiben pompázik.
Amit először megpillantunk, azok a kis képecskék: felhők, fák, stb. Ezekből 13 darab van, jelentéseiket lentebb találhatjátok.

Ha szeretnénk az egyiket bekapcsolni, aktiválni, akkor csak rá kell kattintanunk. A hangerőt a piktogram alatt található kis csúszkával állíthatjuk, ha pedig szeretnénk a hangokat kikapcsolni, akkor azt a jobb felső sarokban található képecske megnyomásával tehetjük meg.

Emellett a regisztrációra is van lehetőség, erről a következő oldalon olvashattok.

Funkciók

Elsőre elég kevés funkcióval ellátott oldalnak tűnik, de ez nem igaz. Ha regisztrálunk, akkor még több funkció tárul elénk!

Ha szeretnénk regisztrálni, azt a bal felső sarokban található 'Sign up' gomb megnyomásával tehetjük meg. Itt háromféle lehetőség van: regisztrálhatunk szimplán csak az e-mail címünkkel, Facebook- és Google fiókunkkal. Én a harmadik lehetőséggel éltem, ez a legkönnyebb és leggyorsabb számomra.

Ezt követően üdvözöl minket az oldal, és egy rövidke tutorial keretében körbevezet minket az oldalon, megmutatja nekünk a funkciókat.

S akkor jöjjenek a funkciók: micsodák ezek, mire jók?!

Kedvenc kombók:

Készíthetünk kombinációkat, melyeket elmenthetünk, így ha bármikor szeretnénk egy kis madárcsicsergést, vagy bármi mást, akkor csak ki kell választanunk a megfelelő kombinációnkat, és készen is vagyunk!

Időzítő:

Ha szeretnénk beállítani, hogy mennyi ideig menjen az adott kombináció, akkor azt az időzítőnkkel tehetjük meg. Könnyen beállíthatjuk az időtartamot, valamint az lehalkítást is, így mikor az időzítő lejárna, x. másodperccel előtte kezd elhalkulni a hang, így nem riaszt meg minket.

Szövegszerkesztő:

Chrome Add-on

Lehetőségünk van egy ingyenes addon-t letölteni a Google Chrome böngészőnkbe, így böngészés közben nem kell megnyitva tartani a Noisli oldalát. Emellett a főbb funkciók teljes mértékben kihasználhatóak, viszont a bővítmény használatához kötelező regisztrálni, majd kombinációkat készíteni. Ha ez megvan, akkor használatra kész a bővítményünk.

Mobilos alkalmazás

A Noisli alkalmazása elérhető Androidra és iOS-re egyaránt. Igaz, nem ingyenes, de csak 699,00 forintot kell érte kifizetni, azt hiszem, ez nem olyan nagy összeg, ha azt nézzük, hogy milyen jó funkciókkal van ellátva, elsőként ezeket sorolnám fel:

- első, és egyik legfontosabb, legjobb dolog: offline is használható
- szinkronizálhatjuk készülékeinkkel (pl. minden készülékünkön megtalálhatjuk ugyanazokat a kombókat a szinkronizálásnak köszönhetően)
- természetesen használható háttérben is, így ha a közben szörfölni szeretnénk a neten, az nem akadály
- van időzítő és kombinációk funkció is, bár ez szerintem alap dolog a webes után

Egyébként nagyon hasonlít a webes változatra, két screenshot az appról:


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.