2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nettech 1GB-os MP4 lejátszó

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A következőkben erről a lejátszóról írnék, viszont nem csak ennek a márkának a termékére...

[ ÚJ TESZT ]

[kép]

A következőkben erről a lejátszóról írnék, viszont nem csak ennek a márkának a termékére fog vonatkozni a leírás.

A készülék egy iPod Nano-utánzat, mint utólag kiderült elég sok cég csinál ilyen lejátszókat, méghozzá ugyan azzal a menüvel és kinézettel. Ilyen utánzatok például az AVS Nanoblade, eRonix, Telstar és az INOVIX iPocket lejátszók. A Nettech készüléke 18 ezer forintos árával vitt rá egy Media Markt üzletben arra hogy megvegyem. Előtte természetesen a neten böngésztem a kínálatot, ám ebben az árkategóriában nem sok MP4-lejátszót lehetett találni. Tudását tekintve nem érheti semmi panasz a lejátszót, 1,5''-es kijelzője nem épp a legnagyobb, de amire kell arra tökéletesen megfelel. Ezen felül van benn egy jól kezelhető zene-, egy videólejátszó, rádió, képnézegető, rádió, e-book olvasó valamint egy játék is. Illetve hangfelvevő valamint a felvett hang lejátszására szolgáló ''alkalmazás'' is került bele. A menüben való lépkedésre a készülék alján-közepén található 5 nyomógomb szolgál, egy ''M'' (amivel az egyes menüpontokba lehet belépni, illetve a zene-, videó-, képfájlok elindítását ), egy ''VOL'' (egyértelmű) valamint jobbra, balranyíl (előre-, hátracsévélés, menüben, fájlok közötti lépkedés) és lejátszógomb (ami igazából csak ''pause'' gomb). A készülék mellett pedig a dobozában találunk egy kézikönyvet, egy fülhallgatót és egy 8centis CD-t is. (ez utóbbi azért eléggé megmosolyogtatott amikor először megláttam, pedig hasznos dolog, ugyanis ezen található az AMV-konvertáló progi. De erről később.)

A funkciók bővebben:

-A zenelejátszó

[kép]

Mint már írtam egész jól használható, kezeli a könyvtárakat, valamint játszik MP3, WMA illetve legnagyobb meglepetésemre OGG fájlokat is. Semmi érdekesség nincs benn, egy különös dolgot azonban észrevettem: Az előre-, hátratekerés MP3 számoknál lassabb a másik két formátumhoz képest. Hangszínszabályozásra is van lehetőség, lejátszás közben 7 féle beállítás közül választhatunk, úgy mint Normál, Rock, Jazz, Classic, Pop, Soft és DBB. Nekem ezek közül a Rock vált be leginkább, minden stílusú zenénél ezzel volt leginkább hallgatható. Sajnos csak a hozzá adott fülhallgatóval használtam eddig, úgyhogy a lejátszás minőségéről nem túl sok jót tudok írni, de nekem a mindennapos zenehallgatásra tökéletesen megfelel.

-A videólejátszó

[kép]

Ennél picit részletesebb leírásra van szükség. A számítógépen tárolt videófájlokat ugyanis nem kezeli alapból, előtte át kell konvertálni a CD-jént mellékelt programmal AMV formátumba. Filmeket azért nem nagyon ajánlok nézni a lejátszón, már csak a kis kijelző miatt sem, kissebb klippeket lehet érdemes nézegetni rajt. Az előre-,hátratekerés itt is lehetséges.

- E-book olvasó

[kép]

A készülék megvásárlása után pár héttel (na meg a félévi dolgozatok miatt) kellett először használnom ezt a funkciót és azt kell hogy mondjam igencsak megtetszett. TXT fájlokat tud kezelni a lejátszó, aminek a hátránya az, hogy sajnos a betűméretet nem lehet változtatni, de alapjában véve jó ötlet szerintem hogy ezt is beletették.

-És a többi funkció
Ezekről nem szeretnék olyan sokat írni, teszik a dolgukat, a hangfelvevő nem épp a legjobb minőségben vesz fel (pedig még fel is ajánlja a minőségi szinteket) még legjobb minőségre állítva sem, bár eddig csak rádióból felvételt próbáltam. A képnézegetőt se nagyon használtam, ugyanis a képeket alig lehet felismerni a kijelző mérete illetve minősége miatt. Unaloműzőként pedig egy Tetris található benn egyedüli játékként, ám néhol 3 játékkal reklámozzák, arról még egyelőre nincs információm, hogy lehet-e más játékokkal bővíteni.

Ami még a dobozban volt: a gyári füles. Hát nem épp egy csúcstechnika, az egész egy műanyag, úgy látszik ezen spóroltak, azért lett ilyen olcsó a lejátszó. Amibe pedig belemegy az egy 2,5 mm-es aljzat legnagyobb csalódásomra, de szerencsére mostmár léteznek 2,5 -> 3,5-ös átalakítók is. Egy ilyen beszerzése mindenképpen ajánlott, ha meglévő fülhallgatónkat szeretnénk használni vele.
[kép]

Akksija nálam van hogy 3-4 napig is bírja, bár ilyenkor naponta csak 1-2 órát ha hallgatom, de ha komolyabban használom akkor is elég 2 naponta tölteni. Ám a töltésnél se több órás műveletre kell gondolni, hálózatról töltve fél-egy óra alatt csurig lehet tölteni (igaz csak úgy, hogy előtte a készüléket bekapcsoltuk, ugyanis kikapcsolt állapotban ugyan az a hiba előjön mint az USB-snél). Számítógépről, USB-n keresztüli töltést azért nem ajánlom mert úgy nem nagyon akar tölteni, több órás töltés után igaz hogy a készülék teli akksit ír, de pár 10 perces használat után már le is merül. Ezen jelenségek magyarázatára még nem jöttem rá, de előfordult már mások hasonló lejátszójánál is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.