2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

myPhone Prime: majdnem teszkógazdaságos

Szép kijelző, relatív erős hardver, de gyenge akkumulátor és szűkös tárhely járt 19.990 forintért.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftverek

Említettem még a képernyőnk hangolásának lehetőségét, ezt a beállítások, megjelenítés menüpontban a MiraVision nevű program végzi. Itt babrálhatjuk előre beállított sémák közt a színhőmérsékletet, a kontrasztot, az élességet, a fényerőt, vagy saját kalibrációkat létrehozva.

Zenei szoftver téren alap cucc van, nem a Play Music. Hála Isten tartalmaz hangszínszabályzót, ami sokaknak jó hír lehet. A mellékelt füles cipőfűzőnek talán használható, érdemi zenehallgatásra használhatatlan, halk, tompa, erőtlen, dobozhangú. Egy normálisabb darabbal egész korrekt az élmény.

FM rádiót is kapott a kis myPhone, aminek használatához csatlakoztatnunk kell a fülhallgatónkat.
Nem esett szó még, milyen rendszer is fut telefonunkon, ez nem más mint az Android 6.0 Marshmallow.

Gépezetünk lelke egy Mediatek MT6580 4 magos, magonként 1.3 GHz-es kis proci, ez tudomásom szerint nem egy erőbajnok, GPU-nk egy mali 400 és a RAM ugye az említett 1 GB.

A készülék mindennapi sebességével igazából semmi gond, menü nem akad, nem szüttyög, netezésnél is egész fürge a kis jószág, YouTube-on 1080p-s videókat vígan lejátssza. Néhány letöltött progit viszont nem nagyon akart megkedvelni és nem is volt hajlandó elindítani, ilyen volt a "stabilitásáról" méltán híres Facebook Messenger, ami telepítés után rögtön kifagyott, a lite verzió vígan üzemel.

Vagy említhetném még az Antutut, ami indítás után szintén egy szürke képernyővel honorálta az érdeklődésem. Majd letöröltem és újra letöltöttem, ekkor már elindult. Hamar le is futtattam egy tesztet megnézni mit gurít a szörnyeteg. Az eredmény egész meglepett: 20.995 pontot tolt, ami a szerény hardver ellenére nem is rossz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.