2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MSI VR610X-012HU Laptop Notebook Test

  • (f)
  • (p)
Írta: |

MSI VR610X-012HU Laptop Úgy vettem észre laptopokról kevesen írnak cikket itt a loguot.hu-n,...

[ ÚJ TESZT ]

MSI VR610X-012HU Laptop

Úgy vettem észre laptopokról kevesen írnak cikket itt a loguot.hu-n, ezért vettem a bátorságot/fáradtságot és írtam egy cikket.

Az egész úgy kezdődött:
Karácsony előtt nagybátyám felesége megbízott egy laptop vásárlásával. Elsősorban internetre, szövegszerkesztésre és szórakozásra kellett. A rászánt összeg 150eFt volt tartozékok nélkül. Mivel szabad kezet kaptam így én döntöttem helyette. Több szempontból is az MSI-re esett a választás; mivel én AMD/ATI párti vagyok ez az egyik ok a másik meg a 2év garancia volt. Meg volt egy 3. ok is :D egyik barátom már vett előtte szintén MSI-t de ő M670X-082HU-t és viszonylag meg van vele elégedve. (Ha lesz kedvem írok erről a laptopról is)


A laptop a manapság divatos ezüst-fekete színben

Tulajdonságok:
Processzor: Mobile AMD Athlon64 X2 Dual-Core TK-55, 1800MHz, L2 2x256 KB (nem keverendő a Turion64 X2-vel)
Memória: Transcend 2x1GB DDR2-667 (5-5-5-15) JM488Q643A-6
Alaplapi lapkakészlet: AMD M690V/AMD Hammer
Videókártya: AMD/ATI Mobility Radeon X1250/ATI RS690M 128MB (rendszermemóriából foglalja)
Kijelző: Quanta QD15TL073 15.4" LCD, WXGA (1280x800)
Hangkártya: Realtek ALC883/ATI SB600 - High Definition Audio
Merevlemez meghajtó: Western Digital Caviar WD1600BEVS-22RST0 160GB, Sata
Optikai meghajtó: Sony Nec Optiarc DVD RW AD-7530B 2MB - Super Multi
WLan: Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter 802.1b/g
Hálózati kártya: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Modem: Agere Systems HDA Modem
Kártyaolvasó: 4in1 SD/MS/MMC/MS Pro
Webkamera: 1.3 MPixel

Egyéb adatok:
Operációs rendszer: FreeDOS
Csatlakozók: 4xUSB, 1xD-Sub, 1xS-Video, 1xModem (RJ11), 1xEthernet (RJ45), 1xMikrofon bemenet, 1xFejhallgató kimenet
Akkumulátor: 6 cellás (3 órát bír átlagba)
AC-Adapter: 19Volt DC, 90W
Méret: 358x259x27-32.9mm
Tömeg: 2.5kg

Garancia: 2év (1év az akkumulátorra)

A laptopot Brekk-től vettem itt a prohardveren (nála vásárolok általában). A masina 2db kartondobozba is be volt csomagolva és a biztonság kedvéért még magát a gépet belerakták 1 zsacskóba.


Gyárilag MSI szalaggal volt leragasztva

Kicsomagolva és kinyitva látható, hogy a billentyűzetre egy szivacsos fóliát raktak ami azt akadályozza meg, hogy a laptop kijelzőjét a szállítás közben összekarcolja középen a billentyű egyik gombja (más gyártók ebbe a kategóriába nem raknak).


Erről a szivacsról beszéltem

Csomag tartalma:
-Laptop
-Töltő
-Tápkábel
-Telepítő CD-Rom
-Garanciapapírok
-Kézikönyv (nem magyar)


A csomag tartalma

A hűtésről annyit érdemes megemlíteni, hogy ha a gép hálózatra van kötve és erőforrás igényes játék fut akkor kicsikét hangos. Ha csak filmet nézünk akkor 800MHz-re visszaveszi az órajelet emiatt lesz halk mivel kevésbé melegszenek az alkatrészek benne(AMD Athlon64 Processzor Drivert fel kell rakni és minimális energiagazdálkodást kiválasztani, célszerű még a Dual-Core Optimizert is) ez van egyébként akkor is ha a gép pusztán az akkumulátorról üzemel akkor is.


A laptop alja

A gép minőségére nem lehet panasz; a kidolgozás összességébe jó, az illesztések passzentosak, egyedül a touchpad borítására lehet panasz, ami valószínűleg 2év után leválik. A fényezés kiváló.


A touchpad

A kibontást követően feltöltöttem az akkumulátort maximumra. Utána Memtest86+-al leellenőriztem a biztonság kedvéért. Letöltöttem az MSI gyári oldaláról a legújabb Bios-t hozzá és belefrissítettem. Beállítottam még 1-2 apróságot a bios-ba és mehetett rá a Windows XP Service Pack 2 (eredetileg FreeDos jár hozzá ami kicsit elavult karakteres operációs rendszer)


A telepítés

Teszt:
A bekapcsológomb körül kéken világít ami eleinte tetszetős, de filmnézésnél belevilágít a szembe és inkább idegesítő és kikapcsolni se lehet. A gép tetején az MSI felirat is világítana a gyáriak szerint szintén, de sajnos ennél a típusnál szinte nem is látszik (lehet kifelejtettek egy alkatrészt).

A telepítés után az MSI gyári weboldaljáról a legújabb driverek is letöltésre kerültek. Ami dicséretes, hogy van Vista és Windows XP-hez is friss driver (más gyártóknál ez nem így van sajnos: pl. Fujitsu-Siemens-nél nincs Windows XP driver).

A kijelző üveghatású TN+Film panel ami ebbe a kategirába leggyakoribb és ebből kifolyólag alul és felül bevilágít fekete háttérnél a háttérvilágítás (alig észrevehető, nem zavaró).

A webkamera este is jó képet csinál és gyorsan reagál is és ráadásul 1 gombal ki-be kapcsolható bármikor. A csatlakozókból elég sok van, talán D-Sub helyett DVI-t rakhattak volna rá inkább.

A billentyűzeten pár karaktert Fn lenyomásával lehet csak elérni, de szerencsére nem spóroltak le annyi gombot, mint más gyártónál. A legszükségesebbek funkciók állíthatók, kapcsolhatók gombok segítségével is (pl hangerősszabályzás). A gombok kellően lágyak és a megnyomáskor halkak. A gombok feliratai kopássállóak, de nem olyan jók mint teszem fel mondjuk egy Hewlet-Packard-nál (az olcsó Acer és Fujitsu-Siemens-nél hölgy tulajdonosoknál hamar olvashatatlanná válik)

A gép designja annyira egyszerű, hogy pont ezért tetszik. Nincsenek benne olyan ocsmány vonalak, mint mondjuk egy Acer-en. Letisztult és fiatalos egyszerre és semmi felesleges csicsa.

Everest Ultimate Edition 4.20.1170 Teszt és információk

Összegzés:
A gép a célnak tökéletesen megfelelt. Bátran ajánlható azoknak akik a legjobb áron akarják megvenni a legjobbat, ebben a kategóriában biztosan az MSI a nyerő. Minőségbe csak a Hewlet-Packard lett volna jobb ennél, de az sajnos jelentősen drágább ha ugyanezzel a tudással szerettük volna megvenni.
Jelenleg MSI VR610X-202HU 120eFt-ért lehet kapni, ami szinte ugyanez a gép, ezért nagyon figyelemre méltó ajánlat.

by MaSzKa

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.