2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MSI P67A-GD65 (B3) alaplap bemutató

Szkeptikus voltam, de láthatóan már az MSI-nél is komolyabban veszik a tuning és a stabilitás kérdését.

[ ÚJ TESZT ]

Végítélet

Minden félelmem ellenére a lap jól vizsgázott. 40.000 forint körüli árával nagyon jó. Van SLI támogatás van CrossFire is. Van bőven csatlakozási lehetőség. Bekapcsoló, reset , cmos gomb a lapon nálam ez nagy előny. Stabilnak mondható. És van egy nagy rakat szolgáltatás, ami bár nem létszükség, de adott esetben hasznos.
Ezen kívül hogy tényleg nagyon a tuningra van kihegyezve, ezt hangoztatják is bőszen.

Viszont vannak azért gondok is. Nem is igazán gondok csak zavaró apróságok. Nekem az UEFI kezelhetősége iszonyatos. Az egerezés nem működik jól: ugrál össze-vissza, amikor mondjuk a feszültségeknél lépkedne le az ember. Arrébb pattan pl. kattintásnál és máris más értéket adok másnak mint amit tervbe vettem. Ez egyszer-kétszer elmegy, de ha állítgatsz, tesztelgetsz ezt-azt nap mint nap, gyöngyözni kezdesz homlokból majd kicsit.
A fekete alapon sárga betűk pedig rusnyák.

Aztán itt van még az, ha valamit elszúrsz beállítás közben: kell neki idő még összeszedi magát. Persze CMOS-sal minden megoldódik, de a francnak sincs kedve előröl kezdeni az egészetm ha épp nem mentettünk profilt.

Az IOH-nál figyelni kell, nem árt csavarjait kicsit meghúzni meg újrapasztázni akár, mert melegszik. Alapon használva nem akkora gond ez, viszont ha tuningolunk, "elfogy" az a hűtés ami rajta van és majd nem értjük hogy miért dobja el magát a rendszer némi játék után, mikor egy hidegebb napon simán, gondtalanul vitte. Ugyanis egy termetesebb VGA betakarja kapásból a felét, ami nem válik hasznára.

Plusz
- SLI+CF
- az ára
- V-check
- MilitaryClass II
- OC Genie 2
- az elrendezése
- kondik,fázisok minősége
- extrém tuningos "támogatás"
- kábelek, hosszabbítók sokasága a dobozban
- normális UEFI frissítés/támogatás
- részletes, jól beállítható UEFI ami..

Mínusz
-...randa és egérrel vezérelni nem kellemes
- IOH alul méretezett hűtése(erősebb órajelemelésnél)
- hangkártya, hangerőre gyenge, minőségre olyan mint bármi más, de hangerőre...
- ha normális hűtőt teszel fel ne számíts arra hogy egyszerűen ki tudod majd szedni a VGA-t
- tököl egy darabig míg végre elindul
- ez lehet, hogy egyedül nekem lesz negatívum, de a bekapcsológomb felett egy kicsivel van egy kéken villogó LED: erős, zavaró fénye van, fekete szigetelőszalaggal kellett letakarni, mert kikapcsolni nem lehet. Az első UEFI-kkel nem csinálta, csak a frissebbekkel. Aki plexis házzal rendelkezik este annak is zavaró lesz.

Összességében ajánlom a lapot (meg a márkát is), mert ár/értékben szerintem odaveri a konkurenseit. Anno az Asrockot is köpködték olyanok, akik most már azt használják, mert jó lett.
Az MSI is jó lett.

Köszönet

Emma-nak a fényképezőgépet.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.