2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

MSI-163B Lep-top kiváló alacsony ár

Gondoltam, kifigyelek a fiamnak egy laptopot, hogy tudjon mivel zenélni, mert DJ. Manapság mindenki DJ.

[ ÚJ TESZT ]

Kill Hates szervize

De a mesém most nem erről fog szólni, ez a múlt. S, hogy mitől laptop, vagy notebook?
A laptopot kezdték el használni előbb, s később véste be magát a köztudatba az elegánsabb notebook kifejezés. 386, 486 meg Pentium I-es időszakban még csak a laptopot ismertük és volt két cég, IBM, Toshiba, majd később a Dell. Aztán ránk szabadították az összes kisázsiai matricázó szalont. Gericom, ami vagy még öt néven futott. Az Acer, Asus és Sony idejében jött az, hogy innentől notebooknak hívjuk. Már nem öleb, hanem a hónod alá csapható jegyzetfüzet. Az első laptopom olyan volt, hogy bele volt építve a nyomtató.

Ott tartottam, hogy kéne egy laptop, vagy notebook a fiamnak zenélni. Nem tudom, hogy jött neki. Az egy dolog, hogy 8 évig zeneiskolába járt... Az én zenéim emlőin nőtt, azt hallgatta, amit a sok évek alatt a szervizelés közben a gépekről legyűjtöttem előrelátóan. Jó lesz majd valamire, nem volt alaptalan. Rengeteg olyan zeném van jelenleg is, amit soha nem hallgatnék meg, de a fiam lejátssza, mert óvodás napra, nyugdíjas napra, vagy éppen sportösszejövetelre hívják, hogy adja a taktot.

Az Apród.

Nógrád megyére klikkelve bőséges a kínálat és a hirdetések mellőzik a szofisztikáltságot.
Vegyünk egy konkrét példát:

MSI-163B Lep-top kiváló alacsony árral!! Dupla magos
Egyéb település Listázva 2013. május 26., 16:43, hirdetés azonosítója: 14991765

A hirdetés feladója: magánszemély
Válassz!: Asztali számítógép, PC

Eladnám lep-top omat ami kiváló de felesleges számunkra. Ami érdekelne érte az egy tablet de nem gagyi amibe lehet mobil nettet csatlakoztatni vagy sim kártyát rakni. Szóval csere csak ez kel kérlek másal ne keres mert nem érdekel. Msi lep-top adatai :
Dupla magos proci 64 bites 1.8 gh (2x) Ez nagyon jól birja akár még játékokat is! 2 gb ram de még lehet bele tenni 1 férö hej van!ati videokártya most fejböl nem tudom meg mondani mekkora. Az akuja 1 órát simán ki bir fúlón. Szóval nincs ki sűtve egy filmet simán meg lehet nézni rajta!
Személyesen ózd és környékén lehet meg tekinteni és ki próbálni!

Posta , utánvét bármi megoldható !
köszi hogy benéztél.

Nincs mit.
Kezdeném azzal, hogy mókás a hirdetés, „sokkmindent” elárul a feladójáról. Valószínűleg kiválóan tud sörözni és bográcsozni, kiváló vendéglátó házigazda lenne látatlanba, de soha nem vásárolnék tőle laptopot, vagy notebookot. Nem azért idéztem be, hogy röhögjünk rajta, vagy XDXD LOL, hanem ez az általános.
S van a másik, amit kiragadnék, amikor hibás, semmire sem használható laptopot, vagy notebookot hirdet az illető. Megveszed, költesz rá, sok benzined és időd elmegy rá. És megőszülsz. Vagy veszel egy (szinte) újat, garanciával. Na, melyiket választod?
Hozok egy példát erre is, majd utána egy ellenpéldát, hogy mit kell megvásárolni használtan.

gateway nw 73-17es
elado gateway laptop bontasra,videokartya meghalt a javitasa 35000 lenne.A laptop szep allapotu,17 es,merevlemezt mar elvittek. 25.000.

Ha csak az alaplapcserét vesszük, ami szerinte 35 küvecs, de eléggé mellétrafált, mert ha egy normális szervizbe bekéredzkedik, és szépen beszél, tisztelettel adózva a munkásságuk előtt, s megfejeli mindezt egy pár sörrel, akkor fillérekből megúszhatja és nem kényszerül arra, hogy a bad sectoros winchesterét rásózza valami tudatlanra, aki szintén bevásárolt valami hulladékot, s már csak a hdd hiányzott belőle. Szóval mit lehet kezdeni egy alaplaphibás, hdd mentes kapuúttal 25 küvecsért, ha szeretnéd megvásárolni?

Alaplap max. 10 küvecs, hdd max. 10 küvecs. Ha a tápegység hibátlan, s egyik billentyűzet sem ragad, vagy kontakthibás, akkor van egy 45 küvecses, használt kapuút. Ez járható út, de minek beleőszülni? Ha postán rendeled bele a hdd-t, akkor lehet, valaki egy olyat akar eladni számodra, ami már rég az örök vadászmezőkre távozott. Alaplap esetében inkább a szerviz játszik, mert beépíteni is tudni kell. De, ha nem körültekintőek, s nem tesztelik az elszállt lan, vagy hangkártyát, akkor megint egy marék ősz hajszál. Nem a levegőbe beszélek.
Ezekből a hirdetés végén árulom el, hogy csak annyi baja van, Dunát lehetne rekeszteni. Ez most rosszul hangzik, mert árvíz van.

Mi a teendője egy olyan laptop, vagy notebook tulajdonosának, aki horror áron kínál mondhatni nyesedéket, serclit, vagy snecit? Csak az ő szemében hordoz még értéket, s naívan azt feltételezi, hogy rajta kívül otthon mindenki Weller pákával bűvészkedik, s napestig futtatja a hdd regenerátort. Azt kell tennie, hogy besétál egy szervizbe, szépen néz, és megkérdezi, hogy önök szerint ez milyen értéket képvisel, illetve tudják-e még hasznosítani valamire? Jó eséllyel pályázik arra, hogy egy kemény alkudozás végén beszámítják egy frappáns laptop, vagy notebook vételi árába. S kérlek benneteket, hogy most ne azokat a szervizeket emeljük piedesztálra, akik lehúznak, és 5 forintért vámolják a még használható invertert, lcd kijelzőt, vagy a laptop karosszériáját, vagy notebookot.

S, hogy mire érdemes vetemedni? Pénzt kiadni? Ez is csak egy kiragadott példa lesz:

Eladó első kézből egy Megkímélt Toshiba Satellite L40 12X Laptop Dobozával,lemezekkel,papírokkal + Toshiba táskával

Intel Pentium T2080 1,73 Ghz Dual-Core Proceszor
1+1GB DDR2 Ram(667Mhz)
Video Intel GMA 900(alaplapi integrált)
120GB HDD 5400 Rpm Sata
15" Wxga TFT Teljesen matt és csillogás mentes pixel hiba mentes kijelző!!!
DVD-Super Multi Drive
56K Modem/Lan
Wi-fi

Az akku gyenge kb15 percet bír.

Ezt meg lehet csípni 35 küvecsért, ami 10 küveccsel drágább annál, amiben nincs hdd, és az alaplap sem működik. Tekintve, hogy ezen a fronton hatalmas túlkínálat van. De ha merészebb vagy és azt mondod, van 50-60 küvecs, s türelmed is, meg a simen egyenleg feltöltve, akkor csodát is várhatsz. Esetleg nézz be a márszeuszhoz. Multik által leselejtezett duálkóros cuccok egy év garival, ha péntek délután mész és viszel nekik söröt, akkor jó fejek lesznek, és alaposan letesztelik, hogy pixelhiba mentes legyen, s a hdd se lehelje ki hazáig a lelkét.

Nem szeretném, ha a fiamnak elszállna az agya, ezért kerestem neki valami épkézláb laptopot, vagy notebookot, amit ha úgy tartja kedve, s elkapja a gépszíj, akkor tönkretehet.
2012-ben az egyik bulin úgy nyomta, hogy eltörte a saját lábát. Valami 15 db fejhallgatón vagyunk túl, egyébként is 17 éves, túl fiatal, mindjárt jogsi. S egy kis technikai részlet, hogy miért laptop, vagy notebook.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo Y500, az erőgép!

    Az egyik legjobb notebook, ami valaha nálam volt, és nem mellesleg kategóriájának egyik legjobbja.

  • IBM Thinkpad T60

    Korosodó üzleti laptop az üzleti Thinkpad szériából: ezeket a gépeket még munkára tervezték.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.