2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Mozilla Firefox és a DRM

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Mozilla bejelentette, hogy böngészője elterjedtségének csökkenését megakadályozandó a jövőben támogatni fogják a DRM védett tartalmakat.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A Mozilla háza tájáról hallhattunk kisebb botrányokat az elmúlt időkben, legújabban bár nem botrány, de a 29-es stabil verzió új felhasználói felülete osztja meg a véleményeket és míg sokan még mindig erre koncentrálnak, érkezett egy a Mozilla eddigi sokat hangoztatott nyílt webről alkotott képétől, felfogásmódjától, szemléletétől első ránézésre gyökeresen eltérő hír: a Mozilla néhány napja bejelentette, hogy ezentúl a DRM védett tartalmak új formájának (EME - Encrypted Media Extensions, CDM - Content Decryption Module) lejátszását is támogatni fogja böngészője. Ezek már nem az Adobe Flash és a Microsoft Silverlight kiegészítőkbe építve vannak jelen, hanem böngészői támogatás szükséges hozzájuk.

Állításaik szerint rákényszerültek erre a döntésre a felhasználók érdekében. A felhasználók elvárják, hogy nézhessenek videót a böngészőben, különben az egyre kevésbé lesz hasznos eszköz számukra - Vajon egyáltalán hány felhasználót érinthet ez legrosszabb esetben? - ezt pedig a cég nem engedheti meg magának.

Ennek ellenére továbbra is állítják, hogy nem értenek vele egyet, de egyedül nem képesek változtatni a rendszeren - Tehát ahelyett, hogy másokat is próbálnának rávenni az ellenállásra, inkább beállnak a sorba?
na de majd így...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.