2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola Moto G (2014) DualSim - szervátültetés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Volt már úgy, hogy a kedvenc telefonunkat nem akartuk hagyni meghalni? Szerezzünk egy donort és ne hagyjuk!

[ ÚJ TESZT ]

Hardveres megoldás: alaplapcsere

Nem a legolcsóbb, de talán a legbiztosabb megoldás. Ha valami tönkremegy, akkor azt ki kell cserélni. Jelen esetben a bootloader hibája miatt ez az alkatrész az alaplap volt. Ezt azonban nem találni minden utcasarkon, de még mobilszaküzletek sem árulják a pult mögül. Ebay-en ugyan árulnak ilyen alkatrészt, de 15 000 forint körüli az összeg, ami valljuk be, túl sok egy ilyen kis lapkáért.

Ezért az jutott eszembe, hogy szerzek egy olyan mobilt, ami működik, de nem feltétlenül van a legjobb állapotban. Lehet akár a kijelzője is törött, nekünk jelen esetben teljesen mindegy, mert csak a beltartalom a lényeg. Ha pedig tudunk szerezni egy telefont használtan, akár a fenti összegért, akkor belegondolhatunk abba is, hogy van egy pár alkatrészünk, ami esetleges meghibásodások esetén ismét jó alapot jelenthet egy cseréhez. Nem kell más tehát, csak egy ugyanilyen telefon.

Fontos megjegyezni, hogy csak és kizárólag ugyanez a típus a megfelelő, más hasonló telefonok beltartalma nem biztos, hogy megfelelő lesz, így figyeljünk a típusszámra! Mivel nekem jelen esetben egy XT1068-as jelzésű telefonom van, ezért ezt a típust kerestem. A művelet más telefonokkal is biztonsággal elvégezhető, de a típusegyezésre minden esetben figyeljünk!

Előkészületek:

Mozizzunk! Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ha nem akarunk sokat szenvedni a szerelés során! Nem kell nekünk mindenféle 3D csoda, elég ha a Youtube-on rákeresünk olyan varázsszavakra, mint a telefonunk típusa után beírt disassembly vagy teardown. Ha ezek megvannak, nagy eséllyel fogunk találni olyan videókat, amelyek segítenek nekünk a telefon szétszedésében és összeszerelésében. Ehhez a telefonhoz nagy segítségemre volt az alábbi videó:

És olvasgathatunk különböző oldalakat is, mint amilyen az ifixit.com is, ahol telefonok és egyéb ketyerék ezreinek szerelési útmutatóit találjuk meg! Ha nem tudjuk, pontosan mit is kell tennünk, illetve milyen sorrendben kell hozzányúlnunk egy készülékhez, annak alkatrészeihez, akkor mindenképpen olvassunk sok szakirodalmat a művelet előtt!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.