2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto Z3 Play - harmadszor és talán utoljára?

A Lenovo által 2016-ban beígért 3. modellév elérkezett és a középkategóriás Moto Z3 Play forgalmazása elindult.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

A Z3 Play-ban is végre duál kamerarendszert kapott helyet. A második kamera mélységérzékelésre alkalmas. Valahogy a Z2 Force másodlagos monokróm lencsemegoldása jobban tetszett, de gondolom, az a Z3-nál lesz csak. A fő kamera egy 12,2 megapixel felbontású, f/1.7 rekeszértékű, 1.4µ - feltehetőleg IMX362 vagy IMX363-as szenzort kapott fázisdetekciós autófókusszal, valamint kéttónusú LED-del megtámogatva. A második lencse egy 5 megapixeles egység. AI itt is van – ez kb. az X4 óta megvan csak nem verik nagydobra.


[szelfikamera szoftveres beállítások]

A szelfikamera 5-ről 8 megapixel felbontásra ugrott és f/2.0 rekeszértékkel, 1.12µm méretben készíti el a képeket. Ahogy fent is írtam LED már nincs, így a kijelző fehér háttérrel maximumra csavarva adja a plusz fényt, ha sötétben, vagy rossz fényviszonyok mellett szeretnénk használni. Szelfinél is elérhető a Portré mód, cinemagráf, csoportos szelfi és az arcszűrők (snapchat-féle cukiságok). Van még HDR, aktív fénykép (mint a Google Kameránál), beauty mód, időzítő és manuális beállítási lehetőség is. Elég sok lehetőséget raktak bele.


[kamerarendszer]

Fenti képen látható a kamera főmenüje. Balról vízszintes elhúzással érhető el a beállítások menüpont, de az exponáló gomb feletti kilenc kis kocka piktogramra rábökve is ide ugorhatunk. Lehetőségünk van Portré fotók készítésére, Kivágásra, festékszínezésre, cinemagráf-ra, panorámakép rögzítésére és a feljebb említett arcszűrők használatára is. Emellett jelenleg angol nyelvű nyomtatott dokumentumok esetén elérhető a szövegbeolvasó is. Videó módok esetén lassított felvétel is elérhető. Van YouTube Live integráció és timelapse is. Új módként megjelent a cimenagráf mód is.

Ha bővebben belemegyünk a beállításokba, akkor kikapcsolhatjuk az exponáló hangot, változtathatunk a kép, illetve a videó felbontásán. Beállítható, hogy mentse a GPS pozíciónkat is a kép készítésekor, és a gyors rögzítést is használhatjuk - tehát bármikor, ha teszünk egy határozott csuklórázó mozdulatot, akkor elindul a kamera. Az első kamerafrissítést követően a csuklórázós indításra lehetőség nyílt, hogy nem a moto camera app, hanem más telepített kamera alkalmazást indíthassunk így. Erre korábban nem volt lehetőség. A kamera képes beolvasni a QR és Bar kódokat is. Egy kis gömb segítségével állítható a fókusz, a fényerő pedig már külön csúszkát kapott.


[kamera beállítások]

A portré mód használatakor először a szoftver felhívja a figyelmünket, hogy 1,5 méteren belül tartózkodjunk a fotózni kívánt személytől vagy tárgytól, és az így készített képeket a későbbiekben is módosíthatjuk, vagyis változtathatunk a fókuszon és kicserélhetők a színek is.


[mélység mód]

A Z3 Play bemutatásával egy időben megjelent az integrált Google Lens-féle tárgyfelismerés, ami a beállításoknál megtalálható az exponáló gomb bal oldalán.


[Google Lens]

Alább látható pár kép. Normál fényviszonyok mellett jó minőségű végeredményt kapunk. Megfelelőnek tűnik az élesség, és a szín is valósághű. Z2 Force-hoz képest hasonlóak a képek. Gyengébb fényviszonyok mellett segíthet az 1.7-es rekeszérték, de ne várjunk annyira jó eredményeket mivel nincs OIS, ami segíthetne a fotózásban. Videó módban a gyári szoftver csak 1080p 30 FPS mellett engedi az elektronikus képstabilizálást, ami kicsit érthetetlen, mert 4k mellett is bírni kellene a processzornak, gpu-nak - legalábbis a modolt Google camera és az open camera esetében ennél a felbontásnál is elérhető a videó stabilizáció.

[kamera képek]

FM rádió nincs. Az alap zenelejátszó a Play Zene alkalmazása, amelyben a hanghatások alatt jó pár beállítási lehetőséget érhetünk el, és külön állíthatók az előlapi hangszórón, illetve a Bluetooth, vagy az adapter segítségével vezetékes fülhallgatón keresztül lejátszott hangszínek is. A JBL Soundboost mod esetén az első indításkor felajánl egy MY JBL Soundboost 2 app letöltését, amelyben külön állíthatók a hangszínek a csatlakoztatást követően. Sztereó hangszóró nincs, így változatlanul mono hangszórót kapunk, ami összehasonlítva a Z2 Force-al gyengébben szól. Gondolom hagy fogyjon a hangszóró mod is. AptX és A2DP támogatottság van.


[Hanghatások]

A Google Fotók az alapértelmezett kép- és video megjelenítő alkalmazás. Feltelepített MX Player-rel nem gond a különböző kódolású videók lejátszása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.