2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto Z2 Play – kötelező ráncfelvarrás

A második generációjához érkezett a Motorola Z sorozatának középkategóriás versenyzője.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A kamerát tekintve ugyanaz a helyzet, mint az 1 évvel ezelőtti Play esetében, azaz a Z2 Play megkapta a G5 Plusban használt szenzort. A képkészítéshez egy 12 megapixeles felbontású f/1.7-es apertúrájú lencsével felszerelt IMX362-es szenzor szolgál Dual Pixel technológiával lézeres és PD-autofókusszal, ami meglepően gyors. Optikai képstabilizáció most sincs, bár a csúcskategóriás Z2 Force esetében is kimaradt. Videónál tudja a 4K-t 30 fps-sel, 1080p-t 60 fps-sel, de az elektronikus stabilizáció csak 1080p / 30 fps-ig érhető el.

A kamera alkalmazás a már korábban is ismert, egyszerű felületet kapta. Balról-jobbra történő vízszintes húzással tudjuk előcsalni az alap lehetőségeket. Kikapcsolhatjuk az exponálóhangot, változtathatunk a kép, vagy a videó felbontásán. Bepipálhatjuk, hogy mentse a GPS pozíciónkat is a kép elkészültekor, valamint a gyors rögzítést is használhatjuk, azaz bármikor, ha teszünk egy határozott függőleges csuklórázó mozdulatot, akkor elindul a kamera. Második csuklórázásra pedig vált a főegységről a szelfi kamerára. A kamera képes beolvasni a QR és Bar kódokat is külön beállítás, engedélyezés nélkül. Egy kis gömb segítségével állítható a fókusz és a fényerő is.


kamera alap- és "profi" beállítások

Az alább látható képek automata módban készültek. Középkategóriás a kamera, nem várhatjuk el tőle az S8 vagy LG G6 szintjét ezen az ársávon, de jó képeket készít. A szenzor jó - persze, hiszen ezt használják a htc u11-ben is - , de a szoftver még most sem az igazi. A Motoroláknál valahogy mindig a kamera a gyenge pont.


[kamera képek]

[Moto Z2 Play Kamera képek]

A zenelejátszó a Play Zene alkalmazása, amelyben van állítható equalizer (hanghatások). Itt külön állíthatóak a telefon hangszóróján, illetve a vezetékes fülhallgatón keresztül lejátszott zenei hangszínek. Kihangosítva a mono hangszóró ellenére jól szól a telefon, bár lehetne hangosabb. Fülhallgatón keresztül szokás szerint kapjuk az elvárt remek minőséget, megfelelőek a hangszínek, nem érezhető torzítás, vagy mellékzaj. Nem maradt ki a rádió sem, ahol elsődlegesen a csatlakoztatott vezetékes fülhallgató játssza az antenna szerepét, bár anélkül is el lehet indítani.


Play Zene Hanghatások, FM rádió

Telefonáláskor átlag feletti minőséget kapunk, tisztán, érthetően hallanak és hallhatóak a beszélgetések köszönhetően a három mikrofon és aktív zajszűrés kombinációjának. A készülék a Qualcomm beépített DAC-ját használja, nincs külön hardverelem erre a feladatra.

Nem kapunk külön Galéria alkalmazást, így a Google Fotók az alapértelmezett kép- és videó megjelenítő alkalmazás. Feltelepített Mx Playerrel nem gond a különböző kódolású videók lejátszása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.