2019. szeptember 22., vasárnap

Gyorskeresés

Moduláris cockpit építése PC-hez (1. rész)

Saját cockpit építésre adtam a fejem, ami egy soha véget nem érő folyamat...

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Gombok, kapcsolók

Ralihoz nem akartam sok gombot a kormányra, mivel játék közben folyamatosan dolgozni kell a kormánnyal és nincs idő sokat nyomogatni, kapcsolgatni. Maximum kettő lesz rajta: egy az ablaktörlőnek és egy, amivel a kijelző oldalait váltom. A kormányt Kínából rendeltem, minőségileg jónak mondható és persze jó áron volt…

A GT kormányra már több gombot és kapcsolót terveztem. Itt ugye már van PIT, egy rakás infó a futam közben, Brake Balance, TCS, ABS, Flasher, stb. Hosszas keresgélés után ezt építettem meg: GT Wheel

Ez egy 3D nyomtatott műanyag doboz, ami egy komplett gombsornak ad helyet, rajta vannak a pillangó váltók is, és nem utolsó sorban jól néz ki. Csupán az Arduinohoz írt program más nekem, mint az oldalon leírt változatban. Ezt a kormányt is Kínából rendeltem, az ára elfogadható, minőséginek mondható műbőr borítással rendelkezik, szép.

Barátomtól kaptam egy régi Mercedes fakormányt, azon nem lesznek se kapcsolók, se váltó. Azt csak a régi autókhoz fogom használni, ad némi retró érzést a versenyhez.

Jobb oldali button box vezérléséhez egy Leo Bodnar BBI-32-t használtam fel (ma már nem tenném, mert elég borsos az ára a tudásához képest). Ezen a modulon olyan funkciókat akarok használni, amik verseny közben nem igazán fontosak, viszont menüből elérni őket eléggé kényelmetlen pl.: segítség ki- és bekapcsolása, üléspozíció föl / le, előre / hátra, ülésdöntés, stb.

TERV
FÉLKÉSZ

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.