2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Horvátországban UPDATE

Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, nekik segítenék ebben a cikkben.

[ ÚJ TESZT ]

TELE2 és a további információk

TELE2:

A harmadik legnagyobb szolgáltató a TELE2, mely jóval a másik két cég után indult, ez meg is látszik a lefedettségén. Azonban 3G szolgáltatások terén elég jól áll.

Van külön turistáknak készített csomagjuk, és az információk angol nyelven is elérhetők. Hazatelefonálásra a TELE2 nagyon jó, kedvezményes percdíjak vannak az International csomaghoz. Nemzetközi mobilhálózatokat 3 kunáért lehet hívni, vezetékeseket 0,07 kunáért (3 forint !!!), SMS-t pedig 0,85-ért lehet küldeni. Minden hívásnál 0,29 kuna a kapcsolási díj. A csomag 50 kunába kerül, a lebeszélhető egyenleg 50 kuna. A csomag szinte minden újságosnál kapható, semmi irat sem kell hozzá, és aktiválni sem kell, hanem az első hívásnál ez magától megtörténik. Fontos még megemlíteni, hogy 100 MB ingyen internet jár hozzá. Ez már önmagában is nagyon sokaknak elegendő lehet (hírek olvasására, Facebookra), de ha nem elég, akkor plusz adatcsomag is aktiválható mellé. Az oldalon a "na bonove"-feliratra kattintva vannak az opciók. Aktiválni úgy kell, hogy a választott csomag nevét el kell küldeni a 855-ös számra, azonban ez normál SMS-nek minősül, vagyis 0,85 kuna. Az ingyen 100 MB-ról tudni kell azt is, hogy nem érhető el rögtön amint berakjuk a kártyát, hanem az első hívást követő 2 órán belül aktiválódik. A TELE2 hálózatán nem tiltják a VOIP használatát, így Skype, Viber, stb. működik.

Sokakban felmerülhet a kérdés: a gyenge lefedettség miatt mennyire korlátozott a használat? Szerencsére jó hírem van: semennyire! Ugyanis a TELE2-nek belföldi roaming egyezménye van a T-Mobile-lal, vagyis azt a hálózatot is használhatjuk, ahol nincs TELE2. Természetesen az árak nem változnak.

Kijelzőn megjelenő felirat: HR TELE2, TELE2, Tele2

Lefedettség

Zöld a HSPA+, narancsos a 2G, a másik meg a 3G. A tengerparti részeken és a szigeteken messze a TELE2 nyújtja a legnagyobb 3G lefedettséget, azonban ahol nincs 3G, ott már GSM-se nagyon. A térkép kicsit csalóka, mert több helyen is voltam, ahova semmit nem jeleztek, de mégis maximumon jött a 3G. Ahol nincs TELE2 ott pedig a belföldi roaming lép életbe, és a T-Mobile hálóját kell használni.

Virtuális szolgáltatók:

A Vipnet érdekeltségégébe tartozó Tomato-nak is szoktak jó csomagjai lenni, bár az oldalukon ezeket nem nagyon találtam.

A T-Mobile hálóját használó bonbon se rossz, a net csomagjaik is megérik, de itt ha jól látom az aktiválás kicsit komplikáltabb. Angol nyelvtudás nem árt hozzá.

Helyi SIM-et vennék, melyiket válasszam?

Telefonálásra ajánlom:

Hát az attól függ. Kit szeretnénk hívni? Ha valaki mondjuk barátnővel/haverral/családtaggal együtt megy, és egymást is szeretnék sokat hívni, annak nagyon jó a T-Mobile két SIM kártyás csomagja. Hazatelefonálásra jó a T-Mobile is, de a TELE2 se rossz.

Ha azonban vezetékes számokat is hívnánk, akkor a TELE2 kb. 3 forintos percdíja verhetetlen. Ha keveset akarunk telefonálni, akkor a TELE2 csomagját ajánlom, mivel az talán a legegyszerűbb.

Internetezésre ajánlom:

Itt is az alapján kell dönteni, hogy mik az igények. Azoknak, akiknek csak levelezésre, Facebookra, hírek nézésére kell, azoknak a TELE2-őt ajánlom, ugyanis az ingyen 100 MB-nál nem találnak jobb ajánlatot.

500 MB körüli adatforgalom esetében a T-Mobile a legkedvezőbb, de csak ha jó az olyan kártya is, amin nem lehet telefonálni. A net opciói minden cégnek eléggé jók, ezeket már korábban belinkeltem. Aki nagyon sokat szeretne netezni, annak nagyon jó a Vipnet napi csomagja, ezt is csak netes kártyához aktiválhatjuk, és jó még benne, hogyha nem szeretnénk minden nap netezni, akkor csak akkor kell aktiválni az opciót, ha igény van rá. Azt mindenképp meg kell előzőleg nézni, hogy az adott helyen melyiknek milyen a lefedettsége.

Összességben talán a Vipnet 3G hálózata a legnagyobb, de a tengerparti részeken a TELE2 vezet ebben.

FIGYELEM! Nem vállalok felelősséget azért ha valaki valamit félreértelmezett, vagy ha valami elírás van a cikkben! Lehetséges, hogy időközben valamelyik akció megszűnik, vagy más lesz helyette, ezt tessék figyelembe venni!

Ha bármi kérdésed van, akkor a fórumban kérdezz, mert lehet, hogy tudom a választ! Ha tudtok más csomagokról is, azt is leírhatjátok!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.