2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mobil oprendszerek szubjektíven

Miben, illetve kinek lehet jó a bada? Kinek az Android? Kinek a WP7? Kinek az iOS? Kinek a Blackberry?

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Régóta fontolgattam egy ilyen cikk megírását, csak féltem, és most is félek hozzányúlni a témakörhöz, mivel majdnem olyan indulatokat vált ki az emberekben, mint a politika.
Igen, továbbra is a mobil operációs rendszerek összehasonlításáról van szó. Érdekes, az ismerőseim is képesek komolyan, vérre menő vitákat vívni ebben a témakörben..

..amit valójában képtelen vagyok megérteni, mert Androidos, Symbianos, Badás, WP7-es telefonom is volt, jelenleg iOS rendszerű telefont használok, és nagyjából annyira tartom összehasonlíthatónak őket, mint ha egy Ferrarit, egy Forma-1-es versenyautóval akarnék összehasonlítani..
Mind teljesen más koncepció, másban jók, és máshol vannak a hibáik is. Az összehasonlításomból a Symbian kimarad, mivel Symbian^3-as telefonról még nincs (és nem is lesz valószínűleg) tapasztalatom, az s60v5 pedig koránál fogva nem hasonlítható össze a többi rendszerrel.

A leírás miértje leginkább az lenne, hogy azok, akik eddig a rendszerek közül csak egyet ismertek és magasztaltak, megismerhessék a többi rendszer előnyeit és hátrányait, illetve hogy a közeljövőben okostelefonra váltóknak támpontjául szolgálhasson. Az írás főként a rendszerek milyenségét, előnyeit, hátrányait, illetve lehetséges célcsoportját akarja bemutatni. Igyekszem finoman, és tárgyilagosan fogalmazni minden rendszer esetében, és kérek mindenkit, hogy a topikban tegyen ugyanígy.

Remélem a cikk segítségül szolgál az okostelefonra váltani akarók számára, és sokak számára hasznos lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.