2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Mit bámulsz??

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokat utazok buszon. Egy olyan hely, ahová ha tetszik, ha nem össze vagyok zárva emberekkel.

[ ÚJ TESZT ]

Sokat utazok buszon. Egy olyan hely, ahová ha tetszik, ha nem össze vagyok zárva emberekkel. Többel vagy kevesebbel. Van, aki szimpatikus, és van, aki nem. Ettől függetlenül azt vettem észre, hogy az emberek nem néznek egyáltalán egymásra. Mindenki igyekszik belebámulni a nagy semmibe. Keresnek egy olyan pontot, ahol lehetőleg semmi nincs. Ha valaki a másik szemébe néz, azonnal elkapja a tekintetét, mintha ez valami rossz dolog lenne. Sehol egy mosoly, vagy bármi pozitív momentum. Van, akit egyenesen jól láthatóan zavar, ha nézik, csak rövidebb ideig is. Miért? Talán a másik lát rajta valami érdekeset, és nem tudja hova tenni, próbálja azt/őt megérteni.
Fiatal lányokra, nőkre jellemző leginkább, hogy teljesen rosszul lesznek attól, ha valaki nézi őket. Vörösödnek, görcsölnek, igyekeznek nem ott lenni. Pedig nem bámulja senki, csak nézi. Nem a mellét nézi, hanem Őt nézi. Na persze az előbb említett testrészt nehéz nem bámulni, ha kirakják az orra elé a férfinépnek, de ez egy másik kérdés. Főleg ha egy szép leányzóról van szó, nem ritka dolog, hogy megnézik.
Aztán van a „mit bámulsz, vaze?” kategória. Simán le lehet olvasni valaki arcáról, hogy idegbeteg, mert valaki csak rá mert nézni. Egyetlen pillantás alatt ki lehet olvasni a tekintetéből, hogy őt aztán ne merje senki figyelmének középpontjává tenni. Ezt gyakorlatilag minden korosztálynál, és nemnél megfigyeltem. Megint csak miért?
Ebből származtatható a „hülyegyerek” kategória is, amikor meg csak azért bámulja látványosan valaki a másikat, mert sérti az, hogy a másik ránézett, és így próbálja meg levakarni magáról a tekintetét.
Fura dolgok ezek, lehetne mondani még sok példát. Még egy ilyen kis alkalmi közegben is, mint a busz, annyira kijönnek az olyan dolgok, hogy az emberek nálunk egész egyszerűen utálatosak. Utálják egymást, rossz kedvük van, minden bajuk van, ne is nézze őket senki. Nekem ez jött le belőle hosszas fejtegetés után. És szerintem ez rossz, nagyon rossz. Ha már gondok vannak, legalább egy mosollyal próbáljuk meg enyhíteni. Viszonylag vidéken lakok, de a fővároshoz közel. Érdekelne más helyeken ki/mit tapasztalt ilyen, vagy hasonló téren.

whiz

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.