2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mire is elég manapság egy IGP játékok terén?

Kis ideig VGA nélkül maradtam, így kíváncsi voltam, hogy mennyire használható a 4. generációs i5-nek az IGP-je játékra.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok #4, Konklúzió

World of Tanks

Ezt a játékot szinte mindenki ismeri, aki nem játszott vele, az meg minimum hallott róla neten/havertól/tv-ben/szomszédtól/ufótól. Sokan szidják a játékot a régi motor és sok bug miatt, nekem sok problémám nincs vele, persze néha nálam is előjön 1-1 bug, de játékélmény nagyon jó vele.
Még 2010-ben indult útjára a játék, én 2012 nyarán készítettem a profilomat, azóta játszok vele hosszabb szünetekkel. Azóta elég sokat újítottak a játékon, mechanikán, kinézeten.

Itt egy nem olyan régi csatámat vettem alapul, ha valakit érdekel itt megtalálható: Replay.
Azért erre esett a választás, mert sok a távoli harc és ezért sokszor közelítek bokrokra is, ill. közelharc is van benne, mellesleg a csata is nagyon jól ment. :D
Random csata volt, Pálya: Arctic Region, tank: Jagdpanther

Minimum FPS: 17 ill. 52
Maximum FPS: 63 ill. 121
Átlag FPS: 40 ill. 108

Felbontás itt mindkét esetben FHD. IGP-nél a "Minimum" beállítást választottam, a minimum FPS-re akkor ment be, amikor közelítettem több bokron keresztül. Ha belátható területen közelítettem nem volt ilyen gond.

7730-asnál már "Alacsony" beállítást választottam, próbáltam a "Medium"-ot is, de ott akadt, nem volt élvezhető a játék, így maradtam ennél. Túl sokat nem lehet mondani, tökéletesen vitte, ez a grafikonon is látszik.

Konklúzió

Nos, a 10 játék tesztje után arra jutottam, hogy közel sem használhatatlan a HD Graphics 4600. Régebbi játékokkal szépen boldogult, ahogy mentünk újabbak felé, egyre több kompromisszumot kellett kötni.
Így ezt a megoldást azoknak ajánlom, akiknek jelenleg nincs keret VGA-ra, de egy alap, fejleszthető i5-ös gépre igen. Addig az 1-2 hónapig, amíg az ember tud venni egy VGA-t, szerintem tökéletesen el lehet lenni az integrált kártyával.
Viszont ha van elfekvőben otthon akár egy hasonló kaliberű kártya, mint nekem a 7730, akkor azt érdemes berakni, mert habár sokkal nem erősebb, azért újabbaknál észrevehető a különbség.
Ez az írás az én szubjektív véleményemet tükrözi. Ha valaki tud kompromisszumokat kötni játékok terén, akkor egész jól el lehet lenni egy integrált vezérlővel, amíg nem jön meg az új

És végül az új szerzeményem ami még jelenleg beépítésre vár:

Az új jövevény :)

Ezzel zárom a cikkemet, remélem tetszett és köszönöm, hogy elolvastad. :)
SyMbioTe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.