2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mini PC - egy csöppnyi forradalom II.

A Mini PC piac magára találni látszik, ahogy csökken a csíkszélesség és növekszik az arányos teljesítmény.

[ ÚJ TESZT ]

Összegezve

A Brix i3 4010u processzorral felvértezve megfelelő partnere lehet szinte bárkinek. Ideális otthoni internetezős, zenehallgatós, általános felhasználásra, HTPC gyanánt, de akár elsődleges számítógépként is megállja a helyét. Legalább 4 GB memóriával és egy 120 GB-os SSD-vel felszerelve kiválthat akár egy közepes asztali PC-t is.

Egy dologban azonban nem tud az asztali társaival versenyezni, és ez a játék. Egy középkategóriás dedikált VGA sok fedélzeti memóriával azért erősebb a HD 4400 IGP-nél, ami nem csoda, így a játékosoknak egyelőre marad az asztali konfiguráció vagy akár a Gigabyte Brix jóval nagyobb teljesítményű platformja, amely a már említett i7-es Haswell processzor mellé VGA-t is kap, így picivel nagyobb méretben, de mégis mini PC vonalon mozogva kínál játékos teljesítményt.

Sőt, aki egy kis érdekességre vágyna, annak ajánlom figyelmébe a projektorral szerelt Brix verziót. Ehhez még kijelzőt sem kell csatlakoztatnunk, hogy indulhasson a móka!

A következő részben egy i5-ös Broadwell Intel NUC kerül terítékre, illetve a kategória további elemzése mellett összefoglalom, hogy mit érdemes tudni és szem előtt tartani a minik világába merülő vásárlóknak.

Köszönöm a figyelmet!

Update:
Mint kiderült, BIOS-ban álítható, hogy kikapcsolt állapotban az USB portokon keresztül lehessen mobiltelefont, tabletet tölteni. Köszönöm az infót suvlajnak. :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.