2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Mindenkinek jár egy kis lazítás

Bemutatómban néhány kellemes játékot ismertetek Androidra.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Bevezető

Sokszor jól esik, ha az ember kikapcsolódhat pár percre vagy akár néhány órára, elfeledve a gondokat, örömöket, belemerülve egy másik univerzumba, kortól és nemtől függetlenül. Mindenkinek jár egy kis lazítás, csapjunk is bele!

Androidos körökben szinte mindannyian tudjuk, hogy miről van szó, ha azt mondjuk Google Play (vagy hőskori nevén Android Market). Egyből beugrik a hihetetlen sok hasznos (vagy haszontalan) alkalmazás, de már nem csak appokat, hanem jó ideje könyvet, filmet, magazint és zenét is lehet rajta vásárolni. A legelső verzió 2008. október 23-án jelent meg, azóta kisebb-nagyobb változtatásokon esett át az áruház és mivel idén lett öt éves, ezért ez remek alkalom arra, hogy kiemeljek néhány nagyszerű játékot és bemutassam Nektek!

A cikkben inkább a kevésbé ismert, de említésre méltó, kellemes időtöltést kínáló játékokról lesz szó. Olyanokat szeretnék bemutatni, amik igényes szórakozást nyújtanak. A lista eléggé vegyes, egyszerű játékmenettel rendelkező játékokról lesz szó, akció, kaland, logikai és stratégiai stílusokból szemezgetve (véleményem szerint mobiltelefonon ezek a játékok élvezetők a legjobban kontroller nélkül). A játékok kidolgozottságát tekintve nem a legcsúcsabb grafikájúak fognak szerepelni, de félre értés ne essék, olyan alkalmazás nem lesz, ami nem üt meg egy bizonyos stílust vagy szintet. Az idő múlásával és az Android előretörésével egyre minőségibb játékok kerültek és kerülnek ki a fejlesztők kezei alól erre a platformra is, számtalan jól kidolgozott és igényes játékot lehet találni a Google áruházában.


Ahol lehetett ott az ingyenes verziót linkeltem be, de van olyan játék, aminek csak fizetős változata van. Ha megtetszett egy, de túl drága, akkor érdemes betenni a kívánságlistába (kis könyvjelző ikon plusz jellel) és néha-néha ránézni, hátha leárazta a fejlesztő. Továbbá azt is jeleztem, hogy milyen Google Play Játékok Szolgáltatás (Google Play Games Services) érhetőek el az adott appnál, hiszen 2013. július 24-e óta a Google létrehozta a saját játékszolgáltatását a Google+-ra alapozva. Immáron megtudjuk nézni (nem csak magunknál, hanem Google+-os ismerőseinknél is) az elért jutalmakat (szalag ikon), ranglistákat (korona), de akár többjátékos módban (két kard egymáson) is tudunk játszani, vagy felhőbe menteni a játékállásunkat. Most következzenek a játékok!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Játékteszt: Besiege

    A minimalista dizájn, és a puzzle típusú játékok szerelmeseként egy újabb kiváló alkotást szeretnék nektek bemutatni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.