2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Mindenes HTPC, ahogyan én látom

Remélem az utam végére érkeztem, mert nekem a kompromisszumok nélküli médialejátszást a HTPC jelenti.

[ ÚJ TESZT ]

Összeszerelés

Az alaplap a helyén, a memóriákkal együtt.

A ház csatlakozói jöttek, melyekhez jó segítség volt az alaplap és a ház füzete. (Bár az alaplap füzetét néhol olyan kis betűkkel szedték, hogy volt ábra, amit lefotóztam telefonnal, és a kijelzőn felnagyítottam. De lehet, nálam van a baj, öregSZEM.) Aztán az SSD és a 2,5”-os jöttek, majd a két tápkábel. Ott kellett rájönnöm, hogy bár a tápkábelek megfelelően hosszúak, de a kábeleken lévő közbülső csatlakozót túl közel rakták a kábel végén lévőhöz.

Így nem alkalmas két eszköz bekötéséhez. Ebben a házban biztosan nem, így némi zsonglőrködés következett. Szerencsére a csatlakozók késes megoldással vannak szerelve, így azt megbontottam, a „sérült” vezetékeket lezsugorcsöveztem, és a közbülső késes csatit a nekem megfelelő helyre pakoltam át.

Feljebb látszanak a zsugorcsövek, lejjebb a már új helyre faragott csatlakozó. A HDD-ket úgy kapcsoltam az alaplapra, hogy a két 3,5”-ost külön-külön csatlakozóra raktam. Az egyik a 2,5”-ossal van párban, a másik pedig az SSD-vel.

Befért minden, meglehetősen szellősen. Főleg, hogy belső táp nem is lesz. :)
Minden a helyén. Még pár 30 centis SATA csatlakozóval egészítettem ki a vasat (50-100 centis SATA kábelekkel Dunát lehet rekeszteni, szinte már a sarki közértben is árulnak, de a rövidebbek ritkák. Hosszút meg feleslegesnek találtam. A 4 begyömöszölt kábel kis túlzással több helyet foglalt volna a házban, mint minden más, ami benne van :)). Meg egy HDMI kábelt is rendeltem. Mindent a helyére dugtam, a tápot is.

Az FSP táp mellé járt 3 db cserélhető fej is. Nekem a fehérre volt szükségem. Amúgy a táp is igényes darabnak tűnik, 3 év garancia van rá (ahogy a többi alkatrészre is, amik a géphez kellettek).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.