2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Milyen rendszerek lesznek a jövőben?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Legnagyobb valószínűség szerint még több száz vagy több ezer évig lesznek országok és nemzetek.

[ ÚJ TESZT ]

Sajnos egy fejlett és egészséges világ küzdelem és bátorság nélkül nem fog összejönni.

Országok és nemzetek
Annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy még több száz, több ezer évig lesznek külön álló országok és nemzetek. Egyszerűen azért, mert nagyon sokan ragaszkodnak a saját országukhoz, vagy nemzetükhöz és számos értékes dolog is kötődik egy-egy kultúrához. Valószínűleg továbbra is jönnek majd létre kisebb-nagyobb országok a régiek helyén, ez nagyon gyakori szokott lenni még napjainkban is. A fiatal országok egyik érdekes jellemzője szokott lenni, hogy sokkal agresszívebbek és sokkal céltudatosabbak és sokkal keményebben törik maguk előtt az utat, mint a több 100, vagy több 1000 éves országok. A nagyon régre visszavezethető nemzetek nagyon sokszor hajlamosak egy helyben járni, képletesen szólva bámulják a felhőket, miközben mások tízszer lekörözik őket. Ez néha csak technológiai és kulturális lekörözést jelent, de sokszor háborús agressziót is, amivel a fiatalabbak magukhoz ragadnak néhány értékes nyersanyagot.

Demokráciák és diktatúrák
A demokráciák és a diktatúrák vezetői számára mi csak bábuk vagyunk, éppen ezért mindig be kell bizonyítani nekik, hogy az élő bábuknak hatalmuk is lehet, ha éppen összefognak és keményebben visszaütnek a kéznek.

Természetesen ezeknek nagyon sok variációja van, hiszen a több ezernyi törvény közül egy is nagy mértékben jobbá tudja tenni egyik demokráciát, vagy diktatúrát a másiktól. Mindenesetre annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy még nagyon sokáig ezek valamilyen variációja lesz. A demokrácia után következhet akár kemény egyszemélyes diktatúra is és fordítva. De a mai információ technológiai körülmények között inkább az lesz jellemző, hogy egyik fajta demokrácia követi a másikat és csak néhány helyen váltanak vissza megint az egy személy körül forgó diktatúrára. Az ilyen diktatúra lehet akár kifejezetten jó is, de ha egy nagyon aljas család vezeti, akkor rendkívül szörnyű is lehet, rengeteg szörnyű példa van erre. A demokrácia pedig nagyon hajlamos szép lassan egyre rosszabbá válni, fokozatosan egyre nagyobb lesz a bürokrácia, egyre belterjesebbé válik a vezető helyek kiosztása, idővel egyre többet lopnak a vezetői és egyre pofátlanabbak lesznek. Erőteljesen népfüggő, hogy ez menyi ideig tud rosszabbodni. Egy gyávább országban tízszer annyi ideig is eltarthat ez a romlás. Minél keményebb tisztogatást hajtanak végre az ilyen demokrácia végén, annál nagyobb tisztasággal fog indulni az újabb fajta demokrácia, ami aztán megint egyre rosszabb lesz az emberi gyarlóság révén. Ennek van egy olyan gyökere, hogy az élő rendszerek, mint például az ember is, nagyon sokszor hajlamos az alacsonyabb energia befektetésnél megmaradni. Például hajlamosabbak vagyunk lustálkodni, sokan hajlamosabbak az egyszerűbbnek tűnő, de egyben erkölcstelenebb úton pénzt szerezni, általában mindenben hajlamosabbak vagyunk a könnyebb, kényelmesebb utat választani.

Milyen rendszer lehetséges még?
Valamennyire lehetséges még egy globális világkormány. Ennek sokáig azért kisebb még a valószínűsége, mert előtte le kell gyűrni minden ezzel kapcsolatos akadályt, ami nyilvánvalóan nem egy egyszerű feladat.

Többek között azért van esély egy ilyen rendszerre, mert egymástól teljesen különböző emberek is szeretnének egy ilyen rendszert. Valaki egyszerűen a minél nagyobb hatalma miatt, valaki pedig valamilyen fajta jó szándéktól vezérelve az emberek érdekében.

Ennek leginkább három lehetséges változata van, a tipikusan elnyomó, ami nagyon sok területen megfélemlíti és korlátozza az embereket, az álszent ami sok helyen elnyom, de azért jó pár területen hajlandó szabadságot adni és egy olyan, ami nagyon keményen a többség érdekét nézi a vezetők helyett. Sajnos a mai emberi genetikával és élethosszal számolva az első kettőnek nagyobb a valószínűsége, mint a harmadiknak. Persze ennél is sok mindent meghatároz majd, hogy szeretünk az alacsonyabb energia szinteknél megmaradni.

Mi lesz a legfontosabb törvény fejlődés esetén?
Elkerülhetetlen téma lesz a hivatalosan bevezetett globális születés szabályozás. Mivel elvileg enélkül minden fajta emberi rendszer idővel tönkre megy.

Ennek körülbelül három fajtája lesz és mind a három fajtának lehet jó és rossz szándékú változata.

- a türelmetlen idióta, ami időben türelmetlen ezért rögtön csak 1 vagy 0 gyereket engedélyez a családoknak

- a türelmes idióta, ami családonként 2-3 gyereket engedélyez, de a szabályszegőket túl szigorúan, vagy túl enyhén bünteti

- a türelmes és okos, ami családonként 2-3 gyereket is engedélyez és nagyon jól állítja be a büntetéseket és egyéb részleteket

A jó szándékú változatok mindenkire ugyanúgy fogják alkalmazni a törvényt, a rossz szándékú változatok kivételeket fog alkalmazni egyes családok vagy akár egész népek esetében is.

Mégis miért ennyire megkerülhetetlen a normális születés szabályozás?
Ha csak akkora agyunk lenne, mint a többi állatnak akkor a túlszaporodás főragadozóként nem lenne túl nagy probléma, azon túl hogy fel sem fognánk a dolgot, csak annyi történne hogy amikor elérjük a maximum létszámot, a hirtelen beállt élelem hiány miatt a fajunk nagy része elpusztulna, a szerencsések pedig újra kezdenék az egész folyamatot, esetleg menet közben eltüntetnénk 1-2 másik fajt, de ennél komolyabb károkat nem okoznánk, de az egész mindegy is lenne, mivel a vadászaton, párzáson és a lustálkodáson kívül semmi sem érdekelne minket és nem is vágynánk másra.

Mi emberek vagyunk, vagyis olyan állatok, akik a nagyobb és fejlettebb agyuknak köszönhetően sokkal összetettebb gondolatokra képesek, mint az állatok. Ráadásul olyan emberek, akiknek már néhány fejlettebb szerszáma is van. A túlszaporodásunk szörnyű háborúkat okoz, etnikai konfliktusokat, kultúrák és országok eltűnését, rengeteg mindennapi szenvedést a békés hétköznapokra is, folyamatos és brutális verseny helyzetet eredményez és mellékesen a növény és az állatvilágot is eléggé keményen tönkre vágjuk. Vagyis az emberek esetében nem csak a létszám megőrzésről szól a dolog, hanem az értékek megőrzéséről is.

Hajlamosak vagyunk kulturálisan és genetikailag is butulni. Érdekes módon sok esetben a butább, vagy a kulturálatlanabb emberek sokkal több gyereket csinálnak.

Vannak kultúrák, ahol vallási előírás miatt vagy megszokás miatt szülnek nagyon sok gyereket, például családonként 5-öt, 10-et, 15-öt is akár.

Vannak helyek, ahol direkt nyíltan is kimondva terület foglalás céljából szülnek nagyon sok gyereket.

Valamelyik nemzet mindig több, vagy sokkal több gyereket szül mint a másik, ez mindig is állandóan etnikai konfliktusokat hoz létre. Nagyarányú születés különbségnél pedig idővel automatikusan létrejönnek a brutális etnikai konfliktusok és akár fegyveres háborúk. A pénzügyi gazdaság is brutális mértékben megdől emiatt egy idő után.

Hosszabb távon egész nemzetek és egész kultúrák képesek eltűnni, pusztán csak a születési különbségek és az ebből fakadó háborúk miatt. Nagyon sokszor egy magasan fejlett kultúrának a helyét egy sokkal silányabb veszi át.

Nagyon sok esetben, illetve sok helyen akkor is nagyon sok gyereket szülnek, ha nagyon szegények. A rengeteg ember pedig vágyik a több pénz után. A természettel való törődés a milliónyi nyomorgó tömeget nem érdekli. Ha hozzá juthatnak néhány plusz dollárhoz örömmel kivágják az utolsó fát is, vagy bevetik és teljesen kihasználják az utolsó használható talajt is. Az utolsó fűszálat is le legeltetik a kecskékkel. Nem zavarja őket az elsivatagosodás. Sok országra jellemző, hogy például az utóbbi 120 évben megduplázódott vagy megtriplázódott (vagy ennél is többre) a népességük. Pedig, ha a királyuk vagy akármilyen irányítójuk, fő törvénybe foglalta volna a 2-3 közötti születési arány tartását az utóbbi 120 évben, akkor most minden lakosnak bőven jutna étel, bőven jutna exportra, mindezt úgy, hogy a természetnek is mindig lenne ideje megújulni. De persze ilyen törvényt már csak amiatt sem vezetnek be, mert félnek hogy a szomszédos országok, a sokkal nagyobb születéssel, etnikailag elnyomják őket.
A világ fő urai, a rendkívül vagyonos emberek, szintén látják ezt, emiatt kicsit sem zavarja őket az, ha mérgezik az emberek ételeit permetszerekkel, ha mérgezik az emberek vízét, levegőjét, oltásait, kultúráját. Úgy vannak vele, hogy úgy is túl sok ember van, legalább lassabban szaporodnak. Ez természetesen egy rendkívül rossz és aljas megoldás, ami ráadásul nem is elég hatékony és ezer másik brutális nagy problémát hoz létre. Vagy ha egy direkt támadással gyorsan meg is ölnék az emberiség 90%-át, hosszú távon az is rossz megoldás lenne, mert újra ugyanaz a bukásra ítélt féknélküliség kezdődne el a születésekben és minden másban is, ami mindig az emberi történelemben.

Csak egy jó megoldás van, egy hivatalosan működtetett, alkotmányba foglalt, vagyis a fő törvények közé beemelt, globális születésszabályozás. Enélkül az emberi rendszerek mindig bukásra vannak ítélve.

Természetesen ez is csak akkor működik jól, ha nagyon igazságosan és nagyon okosan csinálják. Semmiképp sem szabad elsietni. Rendkívül szigorúan meg kell szűrni azt, hogy kik kerüljenek a globális születésszabályozást irányító központba. Mindenhol meg kell szüntetni az etnikai konfliktusokat nagyban elősegítő törvényeket. Minden országba, csak büntetlen előéletű embereket szabad beengedni. Idegeneket csak turistának, vagy csak munkavégzésre szabad beengedni. Letelepedést rendkívüli helyzetben megengedni, alapvetően keményen tiltani. Sok országban meg kell tiltani azt, hogy a szülők a szülés előtt megtudják a gyerek nemét. Az is nagyon fontos, hogy ez az irányító központ, csak a születésszabályozással kapcsolatos dolgokba szóljon bele, egyéb területeket tartson tiszteletben. A születés szabályozás hosszú távú célja, hogy az adott országban annyi ember legyen, amennyinek bőven jut étel úgy, hogy a természetnek is van ideje megújulni és van hely normális mennyiségű erdőnek és egyéb természeti értéknek. Nagyon fontos, hogy meg legyen akadályozva a további elsivatagosodás és számos sivatagos területet vissza kell foglalni (bölcs megoldásokkal nagyon sok sivatagos helyet újra zöldé lehet tenni). Ameddig egy túlzsúfolt országban nem csökken le idáig a népesség, addig családonként például 2-1.8 közötti szülési arányt kell tartani. Onnantól kezdve pedig olyan arányt betartatni, aminél stagnál a népesség száma, például 2-3 közötti arányt, attól függően milyen a halálozási arány. Amelyik országban el van érve az optimális lakosság szám, de a családoknak maguktól is nagyon alacsony a gyereknemzési hajlandóság, ott kivételesen, kulturálisan és pénzügyileg támogatni kell őket, hogy legalább a stagnáláshoz elegendő gyerekszám meglegyen. Ha egy ilyen országban vannak kisebbségek is, akkor nagyon ügyelni kell arra, hogy emiatt a támogatás miatt a kisebbségek aránya semmiképp se növekedjen a többségi nemzet arányához képest. Mindig lesznek olyanok akik tudatlanul vagy szándékosan megszegik a születés szabályozási törvényt, őket mindig következetesen meg kell büntetni. Mivel a többség betartja a törvényeket, ezért elég egy átlagos pénzbüntetés, ha pár év után ez nem használ, akkor nagyon nagy pénzbüntetést kell kiszabni. Ha ez sem használ, akkor nagyon nagy pénz és börtönbüntetést. Ha sok év után ez sem elég, akkor ez azt jelenti, hogy az egyéb területeken van sok minden elrontva. Például megbízhatatlan emberek vezetik az adott országot, akiket a nép már nagyon utál és akik már nagyon sok területen átverték a népet és túl nagy adókat vezettek be, vagy túl nehéz egyéb feltételek vannak a nép nyakán.

Ez a fajta jó szándékú globális születésszabályozás megóvja az összes országot, összes kultúrát, összes nemzetet a kipusztulástól. Megóvja a természetet és az emberiséget évmilliókig. Soha nem látott mértékben lesz stabil a pénzügyi rendszer is, akár évszázadokig, mert pénzügyi csőd esetén is, az országok továbbra is tökéletesen elegendő élelmet és áramot fognak tudni termelni maguknak.

Egy normális, igazságos, hivatalos globális születés szabályozás még soha sem volt az emberi történelemben és még nagyon sok ideig nem is lesz ilyen. Elvileg ez egy megfontolt, tudatos civilizációnak a belépő szintje lenne. Például a tudatos irányítás alatt lévő civilizációk ezres skáláján ez lenne az egyes szint, és akkor jelenleg kb. a 0,2-es szintnél járunk.

Előfordulhat hogy a ma ismert emberi faj ezt az egyes szintet sohasem fogja elérni, hanem csak egy utána következő faj, ami genetikailag lehet, hogy nagyon sok mindenben fog különbözni a mostani embertől.

Melyek azok a dolgok, amik nagy mértékben megnehezítik a jövő megjósolását?
Elsősorban a technológia fejlődése teszi nehézzé a jövő megjósolását, ezen belül pedig elsősorban az információ áramlást könnyítő és az emberek genetikáját megváltoztató technológiák.

Mi a legfontosabb feladata a népnek a felsorolt rendszerekben?
Mindegyik rendszerben, még a legjobban is, a többségnek valamennyire az a dolga, hogy a lehető legkeményebben küzdjön a hatalomban lévő emberek hazugságai, lopásai és csalásai ellen. A lehető legkeményebben kiharcolják maguknak az igazságos bánásmódot.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.