2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Milestone-tól Neo-ig, Jaguarral

...avagy amikor a címből rá sem jönnél, hogy (okos)telefonokról van szó.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, doboz tartalma

Nem csúnya, mondjuk úgy. Meglepően jó állapotban kaptam kézhez kora ellenére. A telefon formája kellemes, teljesen vállalható akár a hétköznapokban még napjainkban is. Persze ma már egyre ritkább a gombsor, de azért még nem a világvége.
Csak pici és könnyű, mintha egy szellő kifújhatná az ember kezéből. Illesztési hézagokat nem véltem felfedezni, a billentyűzet háttérvilágítása is rendben van, bár mintha nem lenne teljesen egyenletes.

A funkciógombok, a D-Pad, az OK és a clear gomb fehér, a hívás zöld, a hívás vége piros, a számbillentyűzet pedig kék háttérvilágítást kapott.

A D-Pad, az OK és a clear gomb megvilágítása lényegesen gyengébb a többi gombénál, de nem probléma.

A clear elég közel ül a D-Pad alsó gombjához, így néha félre lehet nyomni, szerencsére a számbillentyűzetet egy ezüst színű csík választja el a többitől, de azok is közel vannak egymáshoz és előfordulnak félrenyomások, tehát vagy nem a legjobb megoldás ez az elrendezés és közelség vagy nekem vannak túl nagy ujjaim az átlaghoz képest. Talán mindkettő. De legalább kellemes látványt nyújt, legalábbis meg lehetett vele elégedve bárki a maga korában. Mondjuk ha ma egy új „butafont” kéne vennem, inkább vennék Emporia Elegance-ot, amilyet szüleimnek vettem.
De menjünk csak vissza az LG-hez, mint írtam a telefon formavilága kellemes szerintem.
A kijelző egy CSTN LCD panel, kemény 1,5”-os, ~65.000 szín megjelenítésére képes, felbontása 128x128.. év végére 56,25-ször ekkoránál járunk 3-szoros átló mellett. Betekintési szöge a CSTN technológiának megfelelően nem túl jó, a napfényt pedig nem szereti, eltűnik mint egy vámpír... és nem, a vámpírok nem csillognak a napfényben, mint valami csillámporban fürdetett szépfiú, hanem elégnek (kivéve az Új faj és a Tökéletes teremtmény című film vámpírjait, mivel azok másmilyenek, de ők sem csillognak). Na jó, tehát mégsem úgy tűnik el, mint egy vámpír, hisz ez szerencsére nem kap lángokra. A billentyűzet és a kijelző körüli keret valamint a hátlapon a felső rész fekete, szép szögletes, a kamerát... akarom mondani VGA felbontású fényképezőgépet és azt az önarckép készítéséhez elvileg használható fémes izét egy ezüst színű, vékony keret öleli körbe, a felső rész pedig ezt emeli ki, így a telefon asztalra letéve erre fekszik fel.

Az alsó rész, az akku hátlapja a telefon oldalával megegyező szürke színű. Az akkufedél alján büszkén gravírozva foglal helyet az LG logó és logotípia, valamint a cég mobilos részlegének honlapja.

A telefon a szögletesség mellett íves is, két oldala felülről lefelé enyhén ívesen szélesedik ki a közepéig, majd ugyanígy keskenyül vissza, míg a billentyűzet rész szélessége ívesen csökken a telefon aljáig.

Szemből nézve jobb oldalt semmi sincs, felül két lyuk található, amivel gyanítom nyakba lehetne akasztani, bal oldalon található a 2,5 mm-es jack csatlakozó, alul pedig az LG töltőcsatlakozó. Talán adatkábelt is lehet csatlakoztatni hozzá ott.
Utóbbi kettő egy a készülékhez rögzített, könnyen eltávolítható műanyag védelmet kapott, ez ma a igen sok telefonról hiányzik, teljesen érthetetlenül és illogikusan. A Neo-nak szerencsére jutott belőlük.

A hátlap alatt egy 3,7 voltos, 830 mAh kapacitású Li-ion akku kapott helyet. Üzemideje egykor nagyon jó lehetett, de ezt most már első nap sikerült teljesen lemerítenem, teljes feltöltés után 2x10 perc, 1x1 perc és 1x19 perc telefonálással. Ja, meg megírtam két SMS-t és beírtam az órarendemet a naptárba, volt vagy 20 perc összesen.
A Milestone-omat meg több, mint 2 óra Angry Birds sem tudta lemeríteni. Egyszer le is mértem, valahol a fórumban megtalálható, persze ez az információ adott időben, adott MOD-dal értendő.
Megtartom ezt is, így lehet majd veszek hozzá új akkut, bár nem tudom egy x éve raktárban porosodó, ráadásul utángyártott akkumulátor mennyire jó, de biztos jobb, mint a mostani.

A dobozban a töltőn kívül csak egy horvát használati utasítás található. Ez alapján arra se jöttem rá, hogy kell a billentyűzárat aktiválni, csak az automatikus bekapcsolást találtam meg a menürendszerben. Rákerestem neten is, de nem találtam, ha valaki tudja, írja meg.
Maga a doboz egyébként a készülékhez képest nagy, büszkén hirdeti, hogy „Compact & Light”, és tényleg semmi tömege nincs, valamint feltünteti a „GPRS Dual Band” képességet, illetve a VGA kamera és a 1,5”-os CSTN kijelző jelenlétét.
Ez alatt található három ikon, elsőről az embernek az amerikai UFO kutatók jutnak eszébe, ugyanis két rádióteleszkópot ábrázol, nyilván a „GPRS Dual Band” funkcionalitást hivatott ikonos formában ábrázolni, második ikon egy fényképezőgép vázlatos rajza, harmadik pedig a 1,5”-os képátlót reklámozza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.