2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Milestone-tól Neo-ig, Jaguarral

...avagy amikor a címből rá sem jönnél, hogy (okos)telefonokról van szó.

[ ÚJ TESZT ]

Időutazás

A Milestone-tól 2011. szeptember 3-án váltam meg.
Az LG KG130-at egy nappal korábban, valamikor dél környékén vettem egy pécsi GSM boltban, használtan, függetlenül, 6000 Ft-ért. Érzésem szerint sok volt ez az ár érte, átverve érzem magam, olcsóbban már új (azt hiszem pontosabban 0 perces) Samsungot rendelhettem volna Budapestről a gyorsboltból, garanciával.
Bár a szállítási költséggel nem lett volna olcsóbb, ráadásul várni is kellett volna, én meg hülye módon az utolsó pillanatra hagytam a beszerzést, így erre már nem volt módom. De mindegy, nem bántam meg, a célnak tökéletesen megfelel ez az eszköz is.
Persze az előző felhasználó tevékenységének nyomai bent maradtak a rendszerében, nem szép dolog, de elolvastam pár SMS-t.. nos, nem találtam semmi érdekeset, pár „malac” újévi köszöntő, pár karácsonyi köszöntés, pár számítógép-újratelepítéses kérdés... semmi személyes.

A telefonszámok nem érdekeltek, nem telefonálgatok ismeretlen Rajmundoknak. Ezt egyébként azért írom, mert jól mutatja, hogy mennyire voltak tisztában az adott GSM boltban a telefon állapotával, még azt sem tudták, hogy az előző tulajdonos nem törölte a nyomait belőle és bent maradt a teljes telefonkönyv, SMS-ek, MMS-ek (igen, voltak MMS-ek! Tudom, én is évente max. egyet küldök el, de ebben több is volt!), sőt még pár hangfájl is.

Pedig nem tartott volna sokáig kiadni egy gyári beállítások visszaállítása parancsot. Na de mindegy, ilyen sufniboltokban úgysem számíthat semmire az ember. Miután kielégítettem elítélendő kíváncsiskodásom (megjegyzem a legújabb SMS is 2009-es volt, de nem néztem meg mindet), töröltem mindent.

Végül eljött a perc, amikor a SIM-kártyámat már tartósan behelyeztem az eszközbe. A bekapcsolás és a hálózatra csatlakozás gyorsan megtörtént, a telefonkönyvbe való belépéssel már gondjai voltak, mint minden akkori telefonnak, ennek is időbe telik, amíg ezen képességeit ki lehet használni. Lőttem egy képet az igen komoly VGA felbontású hátlapi kamerával Barátnőmről és betettem háttérképnek. Így a CSTN kijelzőn jól mutat, de lehet jobb, ha nem nézem meg rendes kijelzőn.
Na, de haladjunk lépésről lépésre, ahogy a valódi tesztelők.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.