2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Merre tovább, Logout?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy az oldal színvonala meredeken zuhan.

[ ÚJ TESZT ]

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy az oldal színvonala meredeken zuhan. Ezt, előrebocsátom, szándékoztam köntörfalazás nélkül, már az iromány elején megemlíteni.


Mire is gondolok pontosan?

Hirdetés

Amikor kb. 2 éve a PH!-n regisztráltam, elsősorban a már akkor is töméntelen mennyiségű hardverteszt, technikai információ, sok-sok tanító jellegű hozzászólás keltette fel a figyelmemet. Sosem álltam hadilábon az angollal, mégis jól esett látni, hogy kishazánk egy lelkes csoportja már jó ideje itthon akkor újdonságnak számító, roppant részletes és pontos cikkeket közölt számítástechnika témakörben. Elsősorban tehát a rengeteg hardverteszt érdekelt, valamint sokszor nekiálltam a 2-300 hozzászólást is töviről-hegyire átolvasni, a további "infomorzsák" után. Idővel jöttek az mp3 lejátszó- és nyomtatótesztek, imaging, stb. Tetszett, hogy megfelelő köntösbe bújtatott, magas színvonalú alkotások láttak napvilágot, sokunkat kellőképp eligazítva a műszaki cuccok útveszejtőjében. Megjegyzem, a hozzáállás azóta sem változott, a PH! mai napig biztosítja számomra a 2-3 napi fejadagot.

Aztán jött a Logout. A hazai felhozatalban szintén újkeletűnek mondható oldal született. Boldog-boldogtalan kiírhatja magából, mi a szívét nyomja, a törpiek pedig kommentelhetik az alkotást. Jellemzően a Logoutot elsősorban PH! tagok építik, s ez így van jól. Pontosabban volt ezidáig.
Tavaly is éreztem egyszer, hogy elég erőteljesen veszít az oldal a színvonalából. Gondolok itt a „betematizálódásra”, vagyis a fenti sávban csak teszt, az lentiben pedig csak búskomor, érthetetlen „mesék”, meg történetek, meg hogyan legyünk öngyilkosok c. művek kapnak helyet. Pontosan ez történik most is, 10 kiemelésből 8 teszt, pedig ezer helyen tízezer szempontból kivesézték már az adott terméket. Ilyenkor megkérdezem magamtól, „nyílt blog”-oldallal, vagy önjelölt teszterek közösségi oldalával van dolgom? Eszembe jut a fogyasztói társadalom, annak minden baromságával együtt. Minden hétre jut 3 videokártya teszt, természetesen a legújabból, legtutibb ramokkal, amivel már majdnem 10%-os teljesítménykülönbséget is el lehet érni az előző generációhoz képest. De van itt n+1-dik hangfalteszt, prociteszt, minden mi szem s szájnak ingere. Persze emeljük ki, mert sok a kép, és egy ezredik aspektusból is belelátunk a gép lelkébe.

És az off-topic, az alsó sáv?

Hol van Guga az elborult valóság tréfás leképezéseivel? Vakegérke miért nem mesél már keddenként? Viszlát ajánlói hol maradnak? Hát Cerebellum elgondolkodtató, felháborító, és a viták talaját saját fejlesztésű tápanyaggal hintő írásai?
A rögtönzött lista egyáltalán nem teljes, egyszerűen sok-sok jó írást hiányolok az utóbbi időben.

Én úgy látom, és javítsatok ki, ha tévedek, hogy elindult az oldal egy lejtőn, ami eredeti céljának elveszítéséhez vezethez. Mégpedig: Tudjunk meg többet egymásról!

Én úgy érzem, egyre kevesebbet tudok Rólatok.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.