2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Meizu Pro 7

Egy korrekt középkategóriás telefon remek kamerával, jó hangzással és egy másodlagos kijelzővel.

[ ÚJ TESZT ]

Értékelés

Elsőre teljesen logikátlan volt a hátsó kijelző mint koncepció, én is bevallom úgy vettem meg a telefont, hogy az csak grátisz. De igazán feleségem kezében értettem meg, hogy ez mennyire hasznos tud lenni, és mekkora érzelmi többletet tud adni, mert feleségem lelkesen használja. Jó képeket készít az előlapi kamera is, de ha tud a hátlapival fotózni, miért ne?! Ott a P20 Pro 3 kamerája, hogy csak magunkat ne fényképezhessük vele (kínai megoldás az előlapi dual kamera...)

Szóval amennyiben én Meizu marketinges lennék, valószínűleg a Glamour -Joy-Elle -NL Cafe oldalakat céloznám be, és nem a MA fogyasztói közönségét - ez látszik több külföldi cikkből is, amikor "nem a célközönség tesztelte". És igen, tekintve mennyien használják videótelefonálásra az előlapi kamerát, egy hátlapi kijelzővel én teljesen el is hagynám azt, és meg lehetne a majdnem 100%-os előlap/kijelző arány - szerintem ennek a vonalnak lesz még folytatása.

De visszatérve a telefonra. Adott egy korrekt középkategóriás telefon, kicsit hiányos lokalizációval, viszont egy remek kamerával, jó hangzással és egy másodlagos kijelzővel. Ez külföldön 200-230 $, de szerencsére itthon is megáll 65-70 ezer forintból, amennyiért szerintem bőven érdekes rá gondolni, mert olyan érzelmet tud kiváltani, amit sajnos egy Redmi Note 5 nem fog, vagy egy hasonló árkategóriás Samsung sem. Ellenfele lehet még az új Moto G5, de a "szűz-Android-élmény" mint érzelem a legtöbb nőnek kb. értelmezhetetlen lesz, és nekem kifejezetten bejön a telefon saját rendszere. Ezen az áron van még Nubia Z17mini és Z17S mini, de azoknak a kamerája gyengébb, bár hardveresen erősebbek, illetve a gyártó évfordulós szériájának Lite változata, hasonló hardverrel, de nagyobb kijelzővel és kisebb kávákkal, és sajnos rosszabb fényképezős résszel.

Részemről ez a telefon ajánlott annak, aki nem játszani akar rajta, hanem csak használni akarja és kihasználja a fényképes előnyeit, amit ad. És egy picit tud angolul... és ha a feketét veszi, tesz rá valami színes tokot legalább.

Pro:
+ Szép kijelzők
+ Átlag felhasználónak elegendő, de energiatakarékos hardver
+ Jó multimédiás képességek
+ Van stílusa
+ Gyorstöltő, gyári tok

Kontra:
- Azok a kávák, ráfér egy adóbevallás
- Nem bővíthető memória
- Fordítási hiányosságok
- Flyme frissítési gyakorisága

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.