2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Olcsó mobiltripod Kínából - megéri vagy pénzkidobás?

Ha hosszú záridő szükséges, akkor egy ponton túl vagy bemozdul a kép vagy beszerzünk egy állványt. Akár Kínából is.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A legtöbb telefonban nincs képstabilizátor, de rossz fényviszonyok közt elengedhetetlen a záridő kitolása, amit kézből már nehéz remegés nélkül megtartani. Ilyenkor jön jól egy telefonos tripod, kérdés, jó döntés-e az ebay-es kínai típus.

Előre bocsátom, hogy nem vagyok igazán profi fotós, nincs DSLR gépem. Mindenem egy Canon PowerShot A520 és a kis Lumia 620-am, főként az utóbbi. Mivel a gyorséttermi blogom miatt sokat fotózom beltéren, és a telefonomban lévő szenzor annyira nem erős, igyekszem záridővel kompenzálni (tehát több fény jut az érzékelőre a helyett, hogy az ISO megemelésével érne el világosabb képet -> kevesebb zaj, tisztább, élesebb kép).

Itt jön a probléma: az általában használt 0.5-1 másodperces expozíciót már nem tudom kézből megtartani, viszont nincs igazán lehetőség arra, hogy rendesen kitámasszam a telefont. Adta magát, hogy vegyek egy kis mini tripodot telefontartó fejjel. Hol máshol, mint az ebayen kezdtem nézelődni, elég hamar rá is akadtam egy körülbelül 850 forintos darabra. Megrendeltem, meghozták, most pedig jöhetnek a tapasztalatok!

Előre is elnézést ha néhány kép kicsit homályos, mivel a tripodot fotóztam, nem tudtam használni :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.