Hirdetés

2020. december 2., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Kamerák, multimédia

A Maze is csatlakozott a kettő jobb, mint egy klubhoz, hiszen kétkamerás rendszerrel dobták piacra az Alphát. A hátlapra egy hagyományos és egy széles látószögű kamerát fabrikáltak. A 13 és az 5 megapixeles, f/2,2-es rekeszértékű szenzorok a Samsung gyártmányúak. A dupla tónusú LED-es villanó átlagos fényerejű. Az előlap jobb alsó sarkába egy 5 megapixeles Galaxy Core GC5025 optika került. Szelfik készítéséhez a telefont meg kell fordítani, erre egyébként a szoftver is figyelmeztet. Videózni Full HD felbontásban lehet maximum, méghozzá 30 képkocka/másodperc sebességgel. A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek.

A képek teljes méretben itt láthatóak

Az elkészült képek egész jók, pláne akkor, ha nem várunk felső kategóriás képminőséget. A színek szépek, a dinamikatartomány se vészes, a vonalélesség rendben van, mondjuk a széleken már némi elmosódás fedezhető fel, főleg akkor, ha belenagyítunk a képekbe.

A gyári kamera alkalmazás pofás kis darab. Van arcszépség mód, a háttér elmosására használhatjuk a Bokeh módot – bár ennek sok értelme itt nincs -, fekete-fehérben is lőhetünk képeket, vagy a Pro módban korlátozottan állíthatunk az alapbeállításokon, mivel a Camera2 API támogatás kimaradt.

Az unalomig ismert AOSP alapú Zene alkalmazás szoftveresen nem kecsegtet túl sok érdekességgel, de feladatát gond nélkül ellátja. Az RDS-információk megjelenítésére képes FM-rádióval, amelyet a fülhallgató csatlakoztatása után lehet használatba venni, rögzíthetjük az elhangzó műsorokat a későbbi visszahallgatáshoz. A zenei minőség hozza az átlagos szintet, mobilos fronton semmi szégyellnivalója sincs a kütyünek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.