2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MARS Gaming Hades MKHA0 játékos billentyűzet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy elvárásom volt csak tőle, az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie.

[ ÚJ TESZT ]

Kis pénz, kis élvezet. Nincs ez másképp a billentyűzetek világában sem. Bemutatóm alanya nem egy drága darab, 5.000.- forint alatti árával nem is vártam tőle csodát, bár a gyártó sok szépet ígért.


Hatalmas koponyás logójával figyelem felhívó

Kicsi, megfizethető billentyűzetet kerestem, ami jó minőségű. Sajnos az Ozone Strike Battle kiesik a keretemből, pedig az lett volna a tökéletes választás.

Nem volt feltétel a világítás vagy a "Gamer" mivolt, sőt akármennyire is szeretem, de perpill a mechanikusság is el lett vetve az ára miatt. A lényeg a magyar kiosztás és masszívság. A gyártó azt ígérte ez utóbbi a fém hátlapnak hála meg is lesz.

Kerestem teszteket, de csak 1-2 spanyol nyelvűt találtam amit Google fordítóval próbáltam megfejteni. Jókat írtak róla, hát rendeltem egyet.


Szép ígéretek a doboz hátulján

Kibontás után, eltávolítva a csomagoló anyagot, minden extra nélkül szembesülünk a klaviatúrával. Számomra egyből feltűnt, hogy a kupakok felülete nem egységes. Az "F" vagy a bal "Shift" fényesebb maradt mint a többiek. Valamint a fehér gombokon a jelzések elég haloványak. A bal oldali "Windows" billentyűn a festés is el van csúszva. A gombok alatt szálcsiszolt hatású, de szintén kopogós műanyag a felület. Nincs rajta semmi extra, multimédia gombok vagy USB. Egyedül egy céglogó a "Numerikus" résztől balra. A kábel harisnyázott, az USB csatlakozó aranyozott és hatalmas.


Még a dobozban ülve

Miután kikerült az asztalra látszik, hogy tényleg kisebb mint az átlag. Az összhatás felemás érzéseket váltott ki belőlem. Hiába a fém hátlap, az egész eszköz nyeklik nyaklik és az olcsó Geniusoknál tapasztalt kopogás jutalmazza a gépelést ahogy leütődik a billentyűzet alja.

Dobozból kivéve egyébként az egész kicsit meg is volt csavarodva amit helyre tettem. A "Space" és a jobb "Shift" csattogós és előbbi elég lötyögős is mellé. Az aprócska szivacs talpak semmit nem érnek, nem is tapadnak megfelelően.


A fém hátlap

Az eszköz szívét membrános technika adja, mondjuk ennyi pénzért mást nem is várhatunk. Flat elrendezésű gombjai szerintem rendben vannak, mattított felületük nem csúszós egyelőre.

A billentyűk hosszú úton járnak, többségében nem túl hangosak viszont nem egyformák a nyomáspontok. Leginkább a "H" amin érezhető, hogy keményebb a többieknél. Beragadással nem találkoztam még. Leteszteltem azt is, hogy mennyi leütést tud egyszerre kezelni. Nem túl jó eredménnyel 2KRO értékeléssel záródott a vizsgálat. Az "S" + "X" mellé már nem megy a "C" vagy a "Q" + "W" mellé az "A".


A fehér Keycap + a membrán

Értékelés:

Pro:
- Kompakt
- Olcsó

Contra:
- Csattogó "Space" és "Shift"
- Csúszik az asztalon
- Egyáltalán nem merev hiába a fém hátlap
- 2KRO

Mint láthatjátok egyáltalán nem tartom ezt a billentyűzetet jó vételnek, hiába olcsó. Ebben az árkategóriában lehet találni szerintem jobbat is. Párszáz forinttal többért akár már világítós Genius-t is kapni. Ilyen puritánból meg olcsóbban is megkapjuk ezt a minőséget. Egy elvárásom volt a marketing és az olvasott tesztek után, márpedig az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie. Aki eddig gondolkozott rajta az felejtse el inkább.

Gyártói oldal

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.