2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Ötletes makrofotózás okostelefonnal

Mire jó egy régi nagyító és egy okostelefon kamerája? A végeredmény a cikkből kiderül.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezetés

Hobbim a fotózás, azon belül is az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mobilos fotózás vagy fotózás mobiltelefonnal, ahogy tetszik. Körülbelül 3 éve kezdtem bele, előtte csak ritka pillanatok megörökítésére használtam a telefonom kameráját (érdekes pillanatok, emlékek, barátnős képek stb.).

Érdeklődésem és kreativitásom azonban nem hagyott nyugodni, s mivel a mobilkommunikáció iránt is erőteljes érzelmeket táplálok, rátaláltam itt a Fotók, videók mobillal címmel futó topicra, ahol mára már egy igazán jó közösség alakult ki. Sokat tanultam és tanulok tőlük, illetve számtalan trükköt is elleshettem a már rutinos "mobilfotósoktól".

Rengeteget jártam fotózni csak úgy random-ba az elmúlt fél évben, mivel a telefonom (Samsung Galaxy Ace 2) makró funkciója egész korrekt, elkezdtem rendszeresen használni, és szép lassan ráéreztem és kitanultam minden trükkjét. Ezzel együtt természetesen megtapasztaltam (szép számmal) a korlátait és gyengeségeit is. Főként természetben fotóztam, de mostanában egyre jobban ráérzek a városi környezetre/témákra is és szívesen fotózok embereket is. Azonban a makrofotózás maradt továbbra is a kedvenc témám.

Lassan kezdtem beleunni, hogy elvesznek a részletek a nagy fókusztávolságú makró miatt és nem tudok olyat megmutatni a fotókon, amit szeretnék. Emlékeztem, hogy otthon van valamim, ami talán segítségemre lehet...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • MWC: Lumia 720 és a 6.7 MP

    A 2013-as MWC alkalmával leleplezett és általam legjobban várt Nokia Lumia 720 bemutatója.

  • Samsung Ativ S bemutató

    A Samsung sokak által várt első Windows Phone 8 alapú okostelefonjának bemutatója.

  • Okostelefonok nőknek

    A magyar szolgáltatói mobilkínálat nőknek a 2012-es palettáról ár szerinti csoportosításban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.