2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Magyar baromságok.2007

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tisztelt Olvasó! Tartozom egy bevezető magyarázattal a címről! Bosszantó értelmetlenségekkel...

[ ÚJ TESZT ]

Tisztelt Olvasó!
Tartozom egy bevezető magyarázattal a címről!

Bosszantó értelmetlenségekkel találkozom az élet minden területén, amely nem feltétlen csak magyar specialitás, de nálunk jellemző dolgok.
A téma nem korlátozódik csak egy speciális területre, hanem a mindennapjainkhoz kapcsolódik.

Példa!

Közlekedés! Az utak zsufoltak. Budapest bedugult. Meggyőződésem, hogy zömében szervezési intézkedéssel legalább 30%-kal növelhető a forgalmi áteresztőképesség.

1. Olyan baleset esetén amely nem jár személyi sérüléssel a lehető legrövidebb időn belül el kell távolítani a balesetet szenvedett járműveket. (Ehelyett gyakran több órás rendőrségi szemlézés méricskélés, videó, fénykép helyett, gyakran pitiáner ütközés estén is., feltartva a fél város forgalmát)
Javaslat: Megszervezni az azonnali elszállítást. Normaidő max 20 perc.(irányérték, nyilván esete válogatja) Treníroznám rá az összes szereplőt.(Rendőrség, Tűzoltóság, Mentők, stb)
2. A Közlekedési forgalomírányítás (diszpécserközpont, albán kézi irányítás szintjén zajlik- Számítógépesítés!!! Ettől jóval bővebb a téma!
3. Közlekedési táblák esetében: Általános felülvizsgálat szükséges az egész városban. Mi, hol mennyi, mikor? Szükséges, elégséges, megfelelő?
4. Egyszerűen érthetetlen, hogy Magyarországon az útjelzések, utcanév, házszám jelölések miért vannak ennyire elhanyagolva. 10 Mrd-okban mérhető az eltévedt autók , teherautók által az eltévedés, keresés miatt feleslegesen elpöfögött üzemanyag ára és az egyéb veszteség. (Idő, a forgalom felesleges terhelése, a bosszúság és mint minden ilyen esetben az egyéb járulékos költségek, indirekt hatások.)
Csak egy rendelet kellene könyörgöm. MŰKÖDÉSI ILL: HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLYT CSAK AKKOR ADNÉK KI, HA AZ UTCA ÉS A HÁZSZÁM BAZI NAGY BETŰKKEL KI LENNE ÍRVA MINDEN LÉTESÍTMÉNYRE ÉS HÁZRA. S AHOL NINCS OTT ELSŐ ESETBEN 100000 FT BÜNTETÉS..............!
Hogy miért? Néhány érv és számoljunk!
Nem sok hely van ahová nem tudtam eljutni gond nélkül. 3 éve használok gps-t Olaszországban, Ausztriában, Németországban, Romániában például majdnem gond nélkül. A térképeket több okból, és nagyon régóta használom. A mobiltelefon is gyakorlatilag a születése óta eszközöm. Évente 35 000 km-t vezetek. Mostmár lassan a 900000-t is túllépem. És pont ezekért , a tapasztalataim alapján állítom, hogy óriási hiba, hogy Magyarországon elhanyagolt a pontos utcanév, házszám feltüntetése. Nálam az eltévedések száma nem nagy, de több mint bosszantó. A felesleges keresgélés , kóválygás helyett lenne jobb dolgom is. Például, volt olyan utca, amely egy lakótelepen megszakadt, majd néhány keresztutcával odébb folytatódott.(Tatabánya). Ez csak plusz félóra volt.Vagy az Üllői út zavaros házszámai, vagy Csepel követhetetlen számozásai, vagy Pécs Névtelen ut.1 szám alatt lévő többtelephelyes létesítményei. ésatöbbi. És én csak egy vagyok, aki még ráadásul fel van szerelkezve, és nagyvárosi gyakorlattal rendelkezem.
Tisztelt Olvasó!
Biztosan jártál már a közeli Nyugaton. Miért ne lehetne nálunk is általánossá tenni az útkereszteződésekben az oszlopokon rögzített irányba álló ,nagy betűkkel virító utcatáblákat. Úgy gondolom , a keresgélő autós lassítja a forgalmat, a keresgélő autós balesetveszélyt jelent, mert a mocskos, rozsdás, apróbetűs táblát böngészi és nem figyel eléggé a forgalomra. A keresgélő autós eltéved , megfordul, tolat, ideges. És milyen sokan vannak.
Akkor csak végezzünk egy közelítő számítást.
Magyarországon van 1 millió autó (lehet, hogy 1,5) .Feltételezzük , hogy ebből 500 000 naponta valamennyit úton van. Szerintem minden tizedik valamely tábla hiányából eltéved, továbbmegy, vagy csak egyszerűen időt veszít naponta egyszer. Ez 50000 autós. Legyen ez az idő átlagosan 20 perc. Ez , 1000000 perc. Osztva 60-nal az 16667 óra. 1000 Ft óránként ugye reális költség? Akkor ez mindösszesen 16, 667 MFt. Szorozva 365 nappal
Az időveszteség vége kb. 6 Mrd Ft.
Nézzük az üzemanyagot. A kóválygó autós menjen átlag 30 km/óra sebeséggel. 20 perc alatt megtesz 10 km-t. A fogyasztása 0,8 liter. Szorozva 50000-rel az 40000 l üzemanyag. Szorozva 280 Ft-tal az összesen 11200000 Ft. Szorozva 365 nappal.
Az üzemanyagveszteség vége 4 Mrd Ft
Addig ez összesen 10 Mrd Ft.
Annak, hogy valakik időt veszítenek lehetnek egyéb konzekvenciái is. Nehéz számolni , de hasonlóképpen számolva nyilván 10 Milliárd-os nagyságrendű.És még csak az utcatáblák, címek hiányából, pontatlanságából eredő kárt modelleztem.

A téves kresztáblák, a forgalmi ésszerűtlenségek , a lassúság, a butaság , a 2 sávos
M0-s, ésatöbbi vajon mennyit jelentenek? Meggyőződésem , hogy nagyságrenddel többet.
Kidobott pénzek. A magyar az egyik legszorgalmasabb nép a világon. Sajnos az egyik legbutább is. Így éljük fel a megtermelt pénzünket. Ne keressük a több 1000 Mrd Ft-t . Ezek itt vannak . Ilyenekkel pocsékoljuk el.
És akkor mégcsak a közlekedésről beszéltünk, arról is csak kutyafuttában.
A magyar baromságoknak gazdag a tárháza. Hogy mennyire , talán más is átgondolja.

5. Híd alá beszorult kamion!!!! Igen gyakori. Nem lenne sokkal olcsóbb egyszerű elektronikus eszközökkel figyelmeztetni a hígagyú sofőrt villogóval, hangjelzéssel, hogy nem fogsz átférni! Megvárjuk míg beszorul. Nagyon trendi!
Ésatöbbi, ésatöbbi.

Na hát ilyenekre gondoltam. MÁSOKNAK NINCS ILYEN PROBLÉMÁJUK?

Van több hülyeség az élet több más területéről, amely felbosszant.
Talán van hasonlóan gondolkodó az olvasók között?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.